Ζωύφια στα ντουλάπια: Απαλλαχθείτε σε μόλις 20 λεπτά

PLUS

Ζωύφια στα ντουλάπια: Απαλλαχθείτε σε μόλις 20 λεπτά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Ζωύφια στα ντουλάπια: Τι θα χρειαστείτε

16.07.2024 | 13:55

Έχετε παρατηρήσει πόσο πολύ προτιμούν τα ζωύφια τα τρόφιμα που έχετε στα ντουλάπια σας; Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν δείτε μερικά ζωύφια σε μία συσκευασία. Ωστόσο, αν αυτό συμβαίνει συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη φαγητού και χρημάτων. Για να αποφύγετε αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία που διαρκεί μόνο 20 λεπτά και θα σας απαλλάξει από τα ζωύφια για πάντα.

Ιδού τα βήματα

1. Αδειάστε το ντουλάπι (5 λεπτά)

Είναι μια κουραστική αλλά απαραίτητη διαδικασία για να ξεφορτωθείτε τα ζωύφια.

2. Καθαρίστε τα ράφια (2 λεπτά)

Οτιδήποτε έχει πέσει στα ράφια σας, όπως μακαρόνια, αλεύρι, ξηροί καρποί, και μπαχαρικά, αποτελεί στόχο για τα ζωύφια. Καθαρίστε τα ράφια για να απομακρύνετε κάθε βρωμιά και βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν.

3. Καθαρίστε τις πλαϊνές επιφάνειες και τις γωνίες (2 λεπτά)

Τα ζωύφια μπορεί να μπουν στις συσκευασίες για να φάνε, αλλά βγαίνουν για να αναπαραχθούν. Προτιμούν τις γωνίες, οπότε καθαρίστε προσεκτικά αυτές τις περιοχές.

4. Ελέγξτε τις συσκευασίες για σημάδια μόλυνσης (3 λεπτά)

Όσο πιο παλιά είναι μια συσκευασία, τόσο πιο πιθανό είναι να μολυνθεί. Ψάξτε για σημάδια φθοράς, όπως μικρές τρύπες. Πετάξτε οτιδήποτε σας φαίνεται φθαρμένο και βγάλτε τα σκουπίδια από το σπίτι.

5. Μεταφέρετε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία (3 λεπτά)

Όποιο τρόφιμο δεν είναι σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο με σφιχτό καπάκι διατρέχει κίνδυνο μόλυνσης. Ειδικά το αλεύρι και τα δημητριακά που βρίσκονται σε χάρτινες συσκευασίες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Το επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι το ντουλάπι σας θα φαίνεται πολύ πιο οργανωμένο.

6. Τακτοποιήστε τα τρόφιμα πίσω στα ράφια (5 λεπτά)

Προσπαθήστε να μην γεμίσετε τελείως τα ράφια. Η ακαταστασία μπορεί να συμβάλλει στις μολύνσεις από ζωύφια καθώς δυσκολεύεστε να τα δείτε και δημιουργείται σκοτεινό περιβάλλον που τα ζωύφια αγαπούν. Αποφύγετε επίσης να κολλάτε τα δοχεία στους τοίχους του ντουλαπιού. Τέλος φροντίστε να καταναλώνετε πάντα τις πιο παλιές συσκευασίες πριν ανοίξετε καινούργιες και έχετε κατά νου να μην διατηρείτε τρόφιμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο ντουλάπι σας!

Πηγή: spirossoulis.com

 

Exit mobile version