Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιδράσεις για Πολάκη: «Κύμα» τοποθετήσεων για το περιστατικό αντιπαράθεσης με Συρεγγέλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για Πολάκη: «Κύμα» τοποθετήσεων για το περιστατικό αντιπαράθεσης με Συρεγγέλα

Αντιδράσεις για Πολάκη: Το περιστατικό και η απάντηση της κυβέρνησης - Η συγγνώμη του Στέφανου Κασσελάκη και οι δηλώσεις πολιτικών

Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το έντονο περιστατικό αντιπαράθεσης μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και της γραμματέας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα. «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε» είπε ο κ. Πολάκης στην «γαλάζια» πολιτικό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο Attica το βράδυ της Δευτέρας (15/07). Σε υψηλούς τόνους απάντησε η κ. Συρεγγέλα, λέγοντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον κ. Πολάκη να κάνει λόγο για «ακροδεξιό κατήφορο» και «να το βουλώσετε επιτέλους». «Είστε απαράδεκτος και να προσέχετε πώς μιλάτε σε πολιτικούς αντιπάλους. Δεν σας έχουμε προσβάλει και εσείς συνεχίζετε και προσβάλετε. Είστε επιεικώς απαράδεκτος και ψεύτης μεγάλος. Σας ρωτήσαμε που είναι η εγκύκλιος και δεν απαντάτε. Μόνο να φωνάζετε αλλά δεν φοβόμαστε τις φωνές σας», απάντησε η κ. Συρεγγέλα.

Η δήλωση της Μαρίας Συρεγγέλα

«Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”! Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”. Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Αποπομπή Πολάκη ζητά η κυβέρνηση

Το περιστατικό δεν άφησε αναπάντητο η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να ζητά διαγραφή τώρα του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Mega. Κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «να πάρει θέση» και πρόσθεσε ότι οι χαρακτηρισμοί Πολάκη «παραπέμπουν σε ακραία κόμματα». «Αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … “προοδευτικός…” επί της ουσίας», ήταν το σχόλιο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τον Παύλο Πολάκη στο «X». Παρέθεσε τις προσβλητικές εκφράσεις του σημειώνοντας πως προήλθαν από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος «που μάχεται κατά του σεξισμού».

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Με την γραμματέα της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να της ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του βουλευτή Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ. «Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό. Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!», δήλωσε η Μαρία Συρεγγέλα.

Αμετανόητος Πολάκης

Αμετανόητος ο Πολάκης

Λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε αμετανόητος, ξεκαθάρισε ότι δεν παίρνει λέξη πίσω από τα όσα είπε και χαρακτηρίζει … μπούρδες τα περί «σεξιστικής επίθεσης Πολάκη στη Συρεγγέλα».

Η τοποθέτηση της Σοφίας Ζαχαράκης

Σφοδρά πυρά κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε η Σοφία Ζαχαράκη. Η υπουργός αναφέρει πως ο κ. Πολάκης δεν πρόσβαλε τη Μαρία Συρεγγέλα «αλλά κάθε ελληνίδα που παλεύει καθημερινά». «Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κοντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η κ. Ζαχαράκη.

Η τοποθέτηση της  Νίκης Κεραμέως

«Ως εδώ η αθλιότητα του Παύλου Πολάκη, η Μαρία Συρεγγέλα και καμία Μαρία δεν θα το ‘βουλώσει’ ούτε θα ‘πάει να κάνει καμία δουλειά’» αναφέρει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Όπως επισημαίνει, «οι ύβρεις και ο μισογυνισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Ελπίζω κ. Κασσελάκη ότι δεν έχουν θέση ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Τη δική του τοποθέτηση έκανε και ο Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για «θερμοκέφαλους» που «υπάρχουν σε όλα τα κόμματα». Παράλληλα, επιδοκίμασε την διαχείριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές νωρίτερα ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό. Όπως είπε ο ίδιο στο ACTION24 «η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει συγγνώμη ήταν σωστή». Ζήτησε, μάλιστα, «να υπάρξει συγκεκριμένη αναφορά στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη (16/7)». Στο πλαίσιο αυτό σχολίασε πως υπάρχουν «θερμοκέφαλοι σε όλα τα κόμματα», αλλά σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι αυτά δεν λύνονται με διαγραφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις