Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πειθαρχική έρευνα και από την Τσέλσι για το ρατσιστικό σύνθημα του Φερνάντες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πειθαρχική έρευνα και από την Τσέλσι για το ρατσιστικό σύνθημα του Φερνάντες

Ο Αργεντινός μέσος έκανε live μετάδοση στο Instagram τραγουδώντας ρατσιστικό σύνθημα για τους Γάλλους

Η Αργεντινή κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο Copa America και οι ποδοσφαιριστές της πανηγύρισαν το τρίτο τους συνολικά τρόπαιο σε μια τριετία μαζί με το Μουντιάλ του Κατάρ. Την ώρα, όμως, των πανηγυρισμών ο Ένσο Φερνάντες έκανε live μετάδοση στο Instagram όπου φαίνεται και ακούγεται καθαρά να τραγουδάει ρατσιστικό σύνθημα για τους Γάλλους.

Η μετάφραση των στίχων:

«Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά έρχονται από την Ανγκόλα. Θα τρέχουν καλά. Τους αρέσει να γ…ε τρανς ανθρώπους σαν τον γα…νο τον Μπαπέ. Η μάνα τους είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του είναι από το Καμερούν, αλλά το διαβατήριο γράφει Γάλλος». Όπως ήταν λογικό το του Ένσο Φερνάντες βίντεο άρχισε να γίνεται viral και οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με τους χρήστες του διαδικτύου να ζητούν την τιμωρία του αλλά και να στέκονται στις «λεπτομέρειες», όπως τους αρκετούς Γάλλους συμπαίκτες που έχει ο διεθνής μέσος στην Τσέλσι. «Θλιβερό», έγραψε μεταξύ άλλων ο Γάλλος διεθνής Ζουλ Κουντέ.

 

Η θέση της Τσέλσι

Μία ημέρα αργότερα ήρθε η επίσημη τοποθέτηση της Τσέλσι για το ζήτημα, με τους «μπλε» να δηλώνουν σε σύντομη ανακοίνωση πως κάνουν δεκτή τη συγγνώμη του παίκτη αλλά πως την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα. «Για την Τσέλσι όλες οι μορφές συμπεριφοράς διακρίσεων είναι εντελώς μη αποδεκτές. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ένας ποικιλόμορφος χωρίς αποκλεισμούς σύλλογος όπου οι άνθρωποι από όλες τις κουλτούρες και ταυτότητες αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη δημόσια συγγνώμη του ποδοσφαιριστή μας και θα την χρησιμοποιήσουμε ως μια ευκαιρία για εκπαίδευση. Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει εσωτερική πειθαρχική διαδικασία».

Λίγο νωρίτερα ο Φερνάντες είχε κάνει στόρυ στο οποίο ανέφερε:

«Θέλω να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη για το βίντεο που πόσταρα στο Instagram κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών της εθνικής. Το σύνθημα περιείχε πολύ επιθετική γλώσσα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις λέξεις αυτές. Στέκομαι ενάντια στις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές και απολογούμαι που παρασύρθηκα από την ευφορία των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Copa America. Αυτό το βίντεο, αυτή η στιγμή, αυτές οι λέξεις, δεν αντικατοπτρίζουν τα “πιστεύω” μου ή τον χαρακτήρα μου. Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις