Απόβαση «μακρυχέρηδων» σε νησιά

ΕΛΛΑΔΑ

Απόβαση «μακρυχέρηδων» σε νησιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Έφθασαν στην Αίγινα, διέρρηξαν κατοικία και επέστρεψαν στο πλοίο.

17.07.2024 | 10:46

To alphafreepress.gr είχε αναδείξει το… φαινόμενο ήδη από τις αρχές Απριλίου. Ότι, δηλαδή, οργανωμένες συμμορίες διαρρηκτών, άνοιξη και καλοκαίρι, λόγω πολυκοσμίας, πραγματοποιούν ταξίδια στα νησιά, χτυπάνε τους στόχους τους και με τα κλοπιμαία στα χέρια, σπεύδουν να διαφύγουν, αμέσως, με αεροπλάνα και βαπόρια! Το ίδιο συνέβη και στο νησί του Αργοσαρωνικού, στην Αίγινα, όπου σπείρα τεσσάρων διαρρηκτών, που είχε κάνει… απόβαση, επί τούτου, πιάστηκε με τα εισιτήρια επιστροφής στα χέρια, λίγο πριν τα μέλη της επιβιβαστούν σαν… τουρίστες, στο πλοίο της επιστροφής για τον Πειραιά!

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από οικία στη Σουβάλα της Αίγινας και μέσα στο αυτοκίνητο της διαφυγής εντοπίστηκε και ο ρουχισμός που χρησιμοποίησαν κατά την εισβολή και αποτυπώθηκε σε βίντεο που είναι στη διάθεση της Αστυνομίας.

Η έρευνα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης και κλοπής από οικία που διαπράχθηκε, απογευματινές ώρες στη Σουβάλα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού Αίγινας, εξέτασαν και αξιολόγησαν πληροφοριακά δεδομένα και αποδεικτικά μέσα για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών. Υπογραμμίζει η Αστυνομία: «Την επόμενη ημέρα και μετά από συνεχείς έρευνες σε όλο το νησί, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν τα (4) αναζητούμενα άτομα, στην προσπάθεια τους να αναχωρήσουν από το νησί της Αίγινας και να επιβιβαστούν στο πλοίο για Πειραιά. Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι 4 κατηγορούμενοι ηλικίας 20 ,21, 24 και 25 ετών.

Τα κοσμήματα

Εντός του οχήματος τους βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα από την οικία, την οποία παραβίασαν. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της οικίας, ενώ κατασχέθηκε ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες κατά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, όσο και το αυτοκίνητο, ως μέσω τέλεσης της κλοπής». Και καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά, υπενθυμίζεται το ρεπορτάζ του alphafreepress.gr για τις… αποβάσεις των συμμοριών:

Ταξίδια-αστραπή

«Ταξίδια- αστραπή, πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό ομάδες διαρρηκτών σε νησιά και σπεύδουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς! Τα μέλη των συμμοριών, σπεύδουν να μπουν σε πλοία και αεροπλάνα όταν θεωρούν ότι η «λεία» που έχουν αρπάξει είναι ικανοποιητική κι όταν αντιλαμβάνονται ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Κάτι τέτοιο συνέβη με συμμορία Ρομά, που είχε κάνει «απόβαση» στη Ρόδο και άδειαζε το ένα σπίτι μετά το άλλο, στη διάρκεια «επισκέψεων» σε χωριά του σμαραγδένιου νησιού. Ήταν δύο άνδρες, 19 και 29 χρόνων και μία γυναίκα, επίσης 29 ετών, οι οποίοι, ναι μεν διέπραξαν τις διαρρήξεις-κλοπές σε χωριά συνελήφθησαν όμως στο… αεροδρόμιο της Ρόδου, προσπαθώντας να επιβιβαστούν σε πτήση για Αθήνα! Δείτε τι λέει η Αστυνομία, για τον τρόπο δράσης τους:

 

Περιφέρονταν στα χωριά

«Όπως διακριβώθηκε, οι δύο δράστες, μαζί με τους συνεργούς τους, χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο περιφέρονταν σε χωριά της Ρόδου όπου εντόπιζαν κατοικίες τις οποίες παραβίαζαν αφαιρώντας χρησιμοποιώντας κοσμήματα και χρήματα». Οι αστυνομικοί τότε μπήκαν στα ίχνη τους και οι δράστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ΙΧΕ με τα διαρρηκτικά εργαλεία. Έδωσαν σήμα σε λιμάνι και αεροδρόμιο για τυχόν εντοπισμό τους, στην περίπτωση που επιχειρούσαν να διαφύγουν από το νησί.

Εντοπίσθηκαν, πράγματι, στον Αερολιμένα Ρόδου, να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα. Στην κατοχή της 29χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 285 ευρώ και ένα ρολόι χειρός». Έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις κατοικιών, με λεία συνολικής εκτιμώμενης αξίας 153.000 ευρώ. Πριν από αυτό το κρούσμα, ένα ζευγάρι με τη μέθοδο της απασχόλησης είχε αφαιρέσει στο ίδιο νησί, από ηλικιωμένο 4.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί, που έφθασαν στο λιμάνι μετά τον… απόπλου του πλοίου, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της Ασφαλείας Δραπετσώνας, οι οποίοι περίμεναν στον Πειραιά την άφιξη του πλοίου της γραμμής. Εντόπισαν, μεταξύ των επιβατών τον 48χρονο άνδρα, ενώ η γυναίκα συνεργός δεν εντοπίστηκε καθώς φέρεται ότι έχει στην κατοχή της τη «λεία» από το σπίτι του θύματος…

Exit mobile version