Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / Γυναίκα σώθηκε από πνιγμό στη Λάρισα: Αίσιο τέλος για 43χρονη λουόμενη
Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γυναίκα σώθηκε από πνιγμό στη Λάρισα: Αίσιο τέλος για 43χρονη λουόμενη

Γυναίκα σώθηκε από πνιγμό στη Λάρισα: Η ναυαγοσώστρια του πύργου ακτής αντιλήφθηκε το περιστατικό και κάλεσε σε άμεση συνδρομή τον συνάδελφο ναυαγοσώστη Σκαφιδά Κωνσταντίνο

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιουλίου όταν γύρω στις 14:30 το μεσημέρι, στην παραλία του Στομίου της Λάρισας μια γυναίκα κινδύνευσε από πνιγμό. Την συγκεκριμένη ώρα υπήρχε έντονος κυματισμός στη θαλάσσια περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 43χρονη γυναίκα. Συγκεκριμένα, η ίδια, η οποία βρισκότανε μέσα στη θάλασσα, από άγνωστη αιτία κατάπιε αρκετή ποσότητα θαλασσινού νερού. Προκλήθηκε αναστάτωση και οι λουόμενοι προσέτρεξαν προς βοήθεια.

Η ναυαγοσώστρια του πύργου ακτής Στομίου Φιόρινα Γατσίου αντιλήφθηκε το περιστατικό και κάλεσε σε άμεση συνδρομή τον συνάδελφο ναυαγοσώστη σκάφους Σκαφιδά Κωνσταντίνο και παίρνοντας μαζί τους τον ανάλογο εξοπλισμό (φαρμακερό και απινιδωτή) προσέτρεξαν στο περιστατικό. Όταν έφτασαν εκεί υπήρχε και γιατρός ο οποίος έδινε τις πρώτες βοήθειες.

Εφαρμόστηκαν οι απαραίτητες τεχνικές

Οι δύο ναυαγοσώστες αφού τοποθέτησαν τη γυναίκα στην ενδεικνυόμενη πλαϊνή θέση στην παραλία, εφάρμοσαν τις απαραίτητες τεχνικές ούτως ώστε η 43χρονη να βγάλει το νερό που είχε πιει. Ταυτόχρονα έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και το πλήρωμα το οποίο προσήλθε στην ακτή παρέλαβε τη γυναίκα η οποία είχε επανέλθει και είχε κανονικά τις αισθήσεις της για μεταφορά στο νοσοκομείο Λάρισας για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.

Επιπλέον ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές Αγιόκαμπου και πλήρωμα με κλιμάκια μετέβη επί τόπου για την καταγραφή του περιστατικού. Υπενθυμίζεται πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες όπου υπάρχει όγκος λουόμενων καθώς επίσης και να επιδεικνύει ο κάθε λουόμενος ατομική ευθύνη ούτως ώστε να αποφύγουμε ατυχήματα που καταλήγουν σε δυστυχήματα.

Πηγή:Onlarissa

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις