Νεκροί σε ξενοδοχείο Ταϊλάνδη: Θρίλερ με τον θάνατο 6 ανθρώπων

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί σε ξενοδοχείο Ταϊλάνδη: Θρίλερ με τον θάνατο 6 ανθρώπων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Νεκροί σε ξενοδοχείο Ταϊλάνδη: Τι λένε οι αρχές

17.07.2024 | 13:30

Έξι άνθρωποι που πέθαναν σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη δηλητηριάστηκαν από κυάνιο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ένας από τους νεκρούς βρισκόταν πίσω από τη δηλητηρίαση και θεωρεί ότι κίνητρο μπορεί να αποτέλεσαν τα χρέη του. Τις έξι σορούς βρήκε το προσωπικό του ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, αργά την Τρίτη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα θύματα ήταν νεκρά ήδη 24 ώρες. Δύο από τους έξι είχαν δανείσει «δεκάδες εκατομμύρια μπατ Ταϊλάνδης» σε έναν άλλον από τους νεκρούς για επενδυτικούς σκοπούς, ανέφεραν οι Αρχές. Δέκα εκατομμύρια μπατ αξίζουν σχεδόν 280.000 δολάρια. Μετά την ανακάλυψη των σορών επικράτησε σύγχυση, ωστόσο αρχικές αναφορές που έκαναν λόγο για πυροβολισμό απορρίφθηκαν από την αστυνομία. Στη συνέχεια προέκυψε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να συνέβη.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Μπανγκόκ, στρατηγός Noppassin Poonsawat, είπε ότι η ομάδα είχε κάνει check in στο ξενοδοχείο ξεχωριστά το Σαββατοκύριακο και τους δόθηκαν πέντε δωμάτια: τέσσερα στον έβδομο όροφο και ένα στον πέμπτο. Είχαν προγραμματιστεί να κάνουν check out τη Δευτέρα, κάτι που δεν έγινε. Τέσσερα από τα θύματα είναι Βιετναμέζοι υπήκοοι Thi Nguyen Phuong, 46 ετών, ο σύζυγός της Hong Pham Thanh, 49, και οι Thi Nguyen Phuong Lan, 47, και Dinh Tran Phu, 37. Οι άλλοι δύο είναι οι Αμερικανοί υπήκοοι Sherine Chong, 56 ετών, και Dang Hung Van, 55 ετών. Το απόγευμα της Δευτέρας είχαν συγκεντρωθεί και οι έξι στο δωμάτιο του πέμπτου ορόφου. Η παρέα παρήγγειλε φαγητό και τσάι, τα οποία παραδόθηκαν στο δωμάτιο γύρω στις 14:00 τοπική ώρα και παραλήφθηκαν από την κ. Chong – η οποία ήταν το μόνο άτομο στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή.

Όσα ανέφερε αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας, ένας σερβιτόρος προσφέρθηκε να φτιάξει τσάι στους καλεσμένους, αλλά η κυρία Chong αρνήθηκε. Ο σερβιτόρος θυμήθηκε ότι «μιλούσε πολύ λίγο και ήταν εμφανώς υπό πίεση», είπαν οι αρχές. Στη συνέχεια έφυγε από το δωμάτιο. Στη συνέχεια, η υπόλοιπη παρέα άρχισε να προσέρχεται στο δωμάτιο, μεταξύ 14:03 και 14:17, ενώ κανείς άλλος δεν πιστεύεται ότι εισήλθε σε αυτό εκτός από τους έξι. Η αστυνομία λέει ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις πάλης, ληστείας ή διάρρηξης. Αργότερα βρήκαν ίχνη κυανίου και στα έξι φλιτζάνια τσαγιού. Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία φαίνονται πιάτα με φαγητό σε ένα τραπέζι στο δωμάτιο, μερικά από τα οποία είναι ακόμα καλυμμένα με μεμβράνη. Σημειώνεται ότι ένα ακόμα έβδομο άτομο από την παρέα είχε κάνει κράτηση ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τη μικρότερη αδερφή ενός από τα θύματα η οποία είχε φύγει από την Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα για την παραθαλάσσια πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ και δεν εμπλέκεται στο περιστατικό.

Συγγενείς των θυμάτων που μίλησαν στην αστυνομία είπαν ότι οι Thi Nguyen Phuong και Hong Pham Thanh, ένα ζευγάρι και ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης οδοποιίας και ότι είχαν δώσει χρήματα στην κα Chong για να επενδύσει σε ένα έργο ανέγερσης νοσοκομείου στην Ιαπωνία. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο κ. Tran, ένας μακιγιέρ με έδρα το Ντα Νανγκ, είχε επίσης «εξαπατηθεί» για να κάνει επένδυση. Η μητέρα του κ. Tran, Tuý, είπε στο BBC Vietnamese ότι ο γιος της είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη την Παρασκευή και τηλεφώνησε στο σπίτι την Κυριακή για να πει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαμονή του μέχρι τη Δευτέρα. Του τηλεφώνησε ξανά τη Δευτέρα αλλά δεν απάντησε στην κλήση. Η κυρία Chong είχε προσλάβει τον κ. Tran ως τον προσωπικό της make-up artist για το ταξίδι, είπε ένας από τους μαθητές του στο BBC Vietnamese. Ο πατέρας του κ. Tran, Phu, είπε στα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του προσλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα από μια Βιετναμέζα για να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ βοηθά τις αρχές της Ταϊλάνδης στην έρευνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin.

Exit mobile version