Σεξ με άγαλμα Φλωρεντία: Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε τουρίστρια

ΚΟΣΜΟΣ

Σεξ με άγαλμα Φλωρεντία: Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε τουρίστρια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Σεξ με άγαλμα Φλωρεντία: «Θέλουμε τέτοιου είδους τουρίστες στη Φλωρεντία;»

17.07.2024 | 15:20

Οργή έχει προκαλέσει στην Φλωρεντία μια τουρίστρια που απαθανατίστηκε να παριστάνει ότι κάνει σεξ με ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης της Ιταλίας. Η τουρίστρια, η εθνικότητα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ανέβηκε σε ένα εμβληματικό άγαλμα του Βάκχου του Giambologna στην περιοχή Borgo San Jacopo της Φλωρεντίας και προσποιήθηκε ότι φιλάει τον άνδρα από χαλκό. Η χαμογελαστή γυναίκα, η οποία φορούσε τζιν σορτς και μαύρο μπλουζάκι, στάθηκε επίσης μπροστά από το γλυπτό, ενώ έτριβε τα οπίσθιά της σε αυτό, ενώ η φίλη της τραβούσε φωτογραφίες. Η δεύτερη γυναίκα, η οποία φορούσε μαύρο σορτσάκι και λευκό μπλουζάκι, απεικονίζεται στη συνέχεια γονατιστή μπροστά στο άγαλμα, προφανώς μιμούμενη μια σεξουαλική πράξη. Τώρα οι αξιωματούχοι ζήτησαν σκληρή καταστολή των ασεβών παραθεριστών, όπως οι γυναίκες που προχώρησαν στις συγκεκριμένες ενέργειες. «Η Φλωρεντία είναι μια πόλη που δεν κάνει τους επισκέπτες να την σέβονται.

Αυτές οι συνεχείς εκδηλώσεις αγένειας και ασέβειας συμβαίνουν επειδή ο καθένας αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει ατιμώρητα», δήλωσε η Patrizia Asproni από την Confcultura, μια οργάνωση υπεράσπισης και προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς, μετέδωσε η Daily Mail. Η ίδια προέτρεψε: «Πρέπει να εφαρμόσουμε το “μοντέλο της Σιγκαπούρης”: αυστηροί έλεγχοι, πολύ υψηλά πρόστιμα, μηδενική ανοχή». Η επικεφαλής της αστυνομίας Antonella Ranaldi, με τη σειρά της δήλωσε: «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα μνημεία μας, είτε πρόκειται για πρωτότυπα είτε για αντίγραφα. Επίσης, επειδή αμφιβάλλω ότι αυτή η κυρία, γνωρίζει τη διαφορά».

«Θέλουμε τέτοιου είδους τουρίστες στη Φλωρεντία;»

Ο Marco Passeri, πρώην δημοτικός σύμβουλος της Φλωρεντίας, αναρωτήθηκε: «Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε τέτοιου είδους τουρίστες στη Φλωρεντία;». Μια εξοργισμένη κάτοικος είχε αναρτήσει εικόνες των τουριστών σε μια τοπική ομάδα στο Facebook, γράφοντας: «Εδώ είναι ο σεβασμός για τη Φλωρεντία», καθώς επέκρινε τον τουρισμό στην ιταλική πόλη. Το υλικό έγινε γρήγορα viral στην Ιταλία, με έναν κάτοικο να γράφει στο διαδίκτυο: «Θα πρέπει να αναγκάσουμε τους τουρίστες να περνούν από τεστ για τη Φλωρεντία πριν πατήσουν το πόδι τους στην πόλη». Άλλοι ζήτησαν να πάνε φυλακή οι τουρίστριες για τη «σεξουαλική» φωτογράφιση με το άγαλμα. Το άγαλμα με το οποίο φωτογραφήθηκε η γυναίκα είναι αντίγραφο του αυθεντικού χάλκινου Βάκχου, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Giambologna περί το 1560 μ.Χ και φυλάσσεται στο Μουσείο Bargello.

Αντικαταστάθηκε από το αντίγραφο το 2006 και στέκεται πάνω σε ένα αυθεντικό αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι που ονομάζεται «del Centauro», στο οποίο οι τουρίστριες έπρεπε να σκαρφαλώσουν για να φτάσουν στο άγαλμα. Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια περιστατικά με τουρίστες που προκάλεσαν οργή στην Ιταλία αφού δεν σεβάστηκαν μνημεία. Μόλις τον περασμένο μήνα, ένας τουρίστας πιάστηκε να χαράζει το όνομά του σε έναν αρχαίο τοίχο στην Πομπηία.

Exit mobile version