Μιλένα Αποστολάκη: «Η υποψηφιότητά μου έχει στόχο να εκφράσει το μαχητικό διεκδικητικό ΠΑΣΟΚ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλένα Αποστολάκη: «Η υποψηφιότητά μου έχει στόχο να εκφράσει το μαχητικό διεκδικητικό ΠΑΣΟΚ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Είναι αναγκαία μία επανεκκίνηση με διαφορετικό περιεχόμενο για να γίνει το ΠΑΣΟΚ μία πλειοψηφική προοδευτική κυβερνητική δύναμη»

17.07.2024 | 23:59

Την πρόθεσή της να εκπροσωπήσει το μαχητικό ΠΑΣΟΚ εξέφρασε στην εκπομπή Εκατό τοις Εκατό στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης  η βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη. Η Μ. Αποστολάκη τόνισε πως την πεποίθησή της ότι πρέπει να υπάρξει μια «επανεκκίνηση με διαφορετικό περιεχόμενο», η οποία  πρέπει να «έχει ως στόχο τη μαχητική αντιπολίτευση σήμερα, ούτως ώστε αυτό να οδηγήσει σε  μία αξιόπιστη κυβέρνηση αύριο».

Η Μ. Αποστολάκη πρόσθεσε πως η υποψηφιότητά της θέλει να εκπροσωπήσει «το μαχητικό, διεκδικητικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέσα από τις καθαρές του θέσεις» για το ποιους προασπίζεται στην κοινωνία, θα μπορεί να συνθέσει «κοινωνικές συμμαχίες και να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από μικρό μεταρρυθμιστικό κόμμα σε μία πλειοψηφική προοδευτική παράταξη»  που μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή, την οποία επιζητεί ο κόσμος. Η Μ. Αποστολάκη επέμεινε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση της έννοιας της συλλογικής λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, στη συχνή συνεδρίαση ενός ολιγομελούς οργάνου που θα παράσχει «την ισχυρή νομιμοποίηση στις αποφάσεις του κόμματος στην ύπαρξη επιτελείου γύρω από την ηγεσία και στη συντεταγμένη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Η Μ. Αποστολάκη επεσήμανε πως υπήρχαν περιπτώσεις όπου «η κοινοβουλευτική ομάδα δεν λειτούργησε συντεταγμένα” και έδωσε “εικόνα σύγχυσης και όχι μίας ομάδας με συνοχή». Κληθείσα να σχολιάσει την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου, η Μ. Αποστολάκη απάντησε πως δεν σχολιάζει συνυποψηφίους και ότι στόχος παραμένει να προσέλθουν μαζικά ψηφοφόροι στην κάλπη και με αυτόν τον τρόπο «να δοθεί στην επανεκκίνηση του  ΠΑΣΟΚ η  δυναμική που χρειάζεται». Αναφορικά με την φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον της γραμματέας της ΝΔ Μ. Συρεγγέλα, η Μ. Αποστολάκη τόνισε πως ήταν ανύπαρκτα τα αντανακλαστικά του κ. Κασσελάκη και πως θεωρεί «ανεπαρκή» και στα «πλαίσια των διαπροσωπικών σχέσεων» τη συγγνώμη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αντί για «διακριτές κυρώσεις, που θα έστελναν σαφές σήμα» απέναντι στα «αδιανόητα και σεξιστικού περιεχομένου σχόλια, που παραπέμπουν σε έναν αδιανόητο πεζοδρομιακό λόγο».

Exit mobile version