Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Β. Μαρινάκης: “Και όσο μακρινές και να είναι οι θάλασσες που επέλεξες να ξέρεις ότι πάντα έχεις μια θέση στο Λιμάνι της καρδιάς μας”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Β. Μαρινάκης: “Και όσο μακρινές και να είναι οι θάλασσες που επέλεξες να ξέρεις ότι πάντα έχεις μια θέση στο Λιμάνι της καρδιάς μας”

Β. Μαρινάκης: Μετά από 10 χρόνια ο Φορτουνής αφήνει τον Ολυμπιακό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ως τελευταία εικόνα του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό μένει εκείνη που σηκώνει το Κύπελλο του Conference League, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας. Στιγμή μοναδική, ανεπανάληπτη. Ο Έλληνας άσος αποφάσισε μετά από 10 χρόνια διαρκούς παρουσίας στους ερυθρόλευκους να αποχωρήσει για άλλες πολιτείες και έτσι γράφτηκε το τέλος μιας ισχυρής σχέσης. Τον επίλογο όμως για τον έμπειρο κεντρικό μεσοεπιθετικό έγραψε με τον καλύτερο τρόπο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με ένα μήνυμα – κατάθεση ψυχής, έτσι όπως έπρεπε και αρμόζει στην Ιστορία του Ολυμπιακού. Μέσα σε πέντε παραγράφους και 174 λέξεις συνολικά ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον κατάλληλο τρόπο.

Κάθε πρόταση κι ένα ξεχωριστό μήνυμα. Λέξεις που περικλείουν συγκίνηση. Αλλά και ήθος και ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Υπήρξαν κάποιοι που βρήκαν χώρο, κυρίως μέσω των social media, για να τα βάλουν είτε με τη διοίκηση της πειραϊκής ομάδας γιατί δεν πρόσφερε περισσότερα χρήματα είτε με τον ποδοσφαιριστή γιατί προτίμησε τα πετροδόλαρα. Σώνει και καλά να υπάρχει πάντα ένας “κακός” σε κάθε ιστορία. Δεν είναι όμως έτσι, φτάνει κάποια στιγμή και το πλήρωμα του χρόνου που οδηγεί σε χωρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τράβηξε μία κόκκινη γραμμή δίνοντας τέλος σε όλη αυτή τη μουρμούρα, τονίζοντας πως “ο Ολυμπιακός έκανε κάθε προσπάθεια και κάθε αναγκαία υπέρβαση για να μείνει ο Κώστας όμως πήρε μια άλλη απόφαση και όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού, που είναι και δική του δεύτερη οικογένεια, σέβεται αυτή την επαγγελματική επιλογή του”.

Οι αποχωρισμοί στις σχέσεις είναι δύσκολοι. Πόσο μάλλον, όταν μία ομάδα καλείται να αποχαιρετήσει τον αρχηγό της και επί μία δεκαετία φυσικό ηγέτη της στον αγωνιστικό χώρο, ή ο παίκτης να αποχωρήσει από την ομάδα της καρδιάς του και να χωρίσουν οι δρόμοι του με τον πρόεδρο που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ποδοσφαιρική του ζωή. Και εδώ δεν μιλάμε απλά για μία σχέση προέδρου και παίκτη, αλλά για κάτι πολύ παραπάνω. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εκείνος που, κόντρα σε εισηγήσεις το καλοκαίρι του 2014, πήρε τον Φορτούνη από την Γερμανία (Καϊζερσλάουτερν) και τον έφερε στην Ελλάδα (Ολυμπιακός). Ήταν εκείνος που, όταν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν αγωνιζόταν γιατί έτσι αποφάσιζε ο εκάστοτε προπονητής, στεκόταν στο πλευρό του και του έλεγε να μην το βάζει κάτω. Όπως φυσικά και μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς στα γόνατα του έμπειρου ποδοσφαιριστή.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν σε άλλο επίπεδο και αυτό φάνηκε και από την δημόσια τοποθέτηση – μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο “αντίο” του Κώστα Φορτούνη. Ακόμη και την δύσκολη ώρα του “χωρισμού”. Μία τοποθέτηση που ήταν σε άλλο επίπεδο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο: “Και όσο μακρινές και να είναι οι θάλασσες που επέλεξες να ξέρεις ότι πάντα έχεις μια θέση στο Λιμάνι της καρδιάς μας”. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, έχω ασκήσει έντονη κριτική στον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τις κατά καιρούς λανθασμένες επιλογές σε προσλήψεις προπονητών, τον σχεδιασμό, τις καθυστερήσεις στις μεταγραφές ή για παίκτες που ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας.

Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι η δήλωση αποχαιρετισμού του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη, ήταν σπουδαία από την αρχή έως το τέλος. Ήταν ένας επίλογος όπως έπρεπε και αρμόζει από τον πρώτο πρόεδρο στην ιστορία του Ολυμπιακού που πανηγύρισε ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο προς τον πρώτο αρχηγό της ομάδας που σήκωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις