Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών στον δήμο Περάματος
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών στον δήμο Περάματος

Στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης τόσο της γραμμής 818, όσο και των λοιπών λεωφορειακών γραμμών του Περάματος.

Έναν ιδιαίτερο επιβάτη είχε την Πέμπτη 18 Ιουλίου η λεωφορειακή γραμμή 818 που συνδέει το Άνω Πέραμα με το κέντρο της πόλης. Τον ίδιο τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος, μετά από αίτημα του δημάρχου Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκου, επισκέφτηκε, νωρίς το πρωί, το δημαρχείο Περάματος. Στη συνέχεια, μαζί με τον δήμαρχο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ κ. Στέφανο Αγιάσογλου και τον Γεν. Διευθυντή Παραγωγής της εταιρίας κ. Γιώργο Δρόση, επιβιβάστηκαν στο μίνι λεωφορείο της γραμμής 818 και ο υφυπουργός έζησε και ο ίδιος την ταλαιπωρία, λόγω δρομολογίων ανά μια ώρα που, καθημερινά και με κάθε ακραία καιρική συνθήκη, ζουν και οι 20.000 κάτοικοι του Άνω Περάματος.

Στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης τόσο της γραμμής 818, όσο και των λοιπών λεωφορειακών γραμμών του Περάματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στο πλησιέστερο νοσοκομείο, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο υφυπουργός κ. Βασίλης Οικονόμου, αφού αναφέρθηκε στη σαφή εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, δήλωσε πως «ο κόσμος έχει δικαίωμα να ζητάει καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες και η δικιά μας υποχρέωση είναι να τις προσφέρουμε». Αναφερόμενος στα προβλήματα που ήδη υπάρχουν στις συγκοινωνίες, όπως συρμοί του μετρό χωρίς κλιματισμό, τρόλεϊ χωρίς ράμπες για ΑμΕΑ, δήλωσε πως, μεταξύ άλλων, θα προχωρήσει στην αγορά 140 ηλεκτρικών λεωφορείων, στην αντικατάσταση 400 λεωφορείων με νέα και σύγχρονα και γενικότερα στην άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που εντοπίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, την 1η Οκτωβρίου θα διοργανωθεί σχετική ημερίδα στην οποία θα κληθούν όλοι οι δήμαρχοι για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Την άμεση επίδραση που θα έχει και στους κατοίκους της Σαλαμίνας η πύκνωση των δρομολογίων στο Πέραμα επισήμανε η κ. Σταυρούλα Μαγιάτη Πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελακίων Σαλαμίνας. Το Πέραμα, τόνισε, αποτελεί το πέρασμα από και προς το νησί και συχνά χάνουν και τα τοπικά ΚΤΕΛ εξαιτίας των λίγων δρομολογίων αστικών λεωφορείων που οδηγούν στο Πορθμείο.

Την ανάγκη να πυκνώσουν τα δρομολόγια από και προς Πέραμα τόνισε και ο κ. Μιλτιάδης Θεόδοτος Αντιδήμαρχος Συγκοινωνιακών, Κτιριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, επισημαίνοντας πως η μισή πόλη του Κερατσινίου δεν συνδέεται με το μετρό και πως στη περιοχή επικρατεί κυκλοφοριακή αναρχία. Για το λόγο αυτό ζήτησε την στήριξη του υφυπουργού για τη χρηματοδότηση κυκλοφοριακής μελέτης που σχεδιάζει να εκπονήσει ο Δήμος. Η επίσκεψη του υφυπουργού στον Δήμο Περάματος ήταν συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στον υφυπουργό των δημάρχων Περάματος, Κερατσινίου και Σαλαμίνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις