Καιρός αύριο Παρασκευή 19/7: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο Παρασκευή 19/7: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Καιρός αύριο Παρασκευή 19/7: «Θα παραμείνουμε σε κλοιό πολύ θερμών αέριων μαζών», αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

18.07.2024 | 14:48

Επιμένει το ισχυρό κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο κύμα ζέστης, είναι η μεγάλη του διάρκεια, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την συνεχόμενη επιβάρυνση στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Τις επόμενες ημέρες μπορεί σιγά σιγά να απομακρυνθούμε από τα 42-43αρια, αλλά θα παραμείνουμε σε κλοιό πολύ θερμών αέριων μαζών. Το κύμα ζέστης θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Την Κυριακή και την Δευτέρα ίσως έχουμε κάποια υποχώρηση των θερμοκρασιακών τιμών. Αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, είναι πολύ πιθανό προς την Βόρεια Ελλάδα να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Στην ουσία η χώρα μας θα χωριστεί σε 2 τμήματα. Από την Θεσσαλία και πιο βόρεια θα έχουμε άστατο καιρό, ενώ νοτιότερα θα επιμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο, Παρασκευή (19/07)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για το Σάββατο (20/07)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
δ. Στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κυριακή (21/07)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα έχει μέγιστη τιμή τους 37 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Ετικέτες
Exit mobile version