Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορίες αδίστακτων διακινητών στα άκρα
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορίες αδίστακτων διακινητών στα άκρα

Διακινητές παράτυπων μεταναστών εμβόλισαν σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στελέχους του Σώματος.

Μετά τους πυροβολισμούς από μέλη αδίστακτου κυκλώματος διακινητών παράτυπων μεταναστών κατά σκάφους του Λιμενικού, ανοιχτά της Χίου, στις αρχές Απριλίου, άλλη συμμορία διακινητών, δεν δίστασε με παρ’ ολίγον ολέθριες συνέπειες να εμβολίσει με το δουλεμπορικό σκάφος, επίσης πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής! Το δεύτερο σοβαρό περιστατικό, που κλιμακώνει τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, συνέβη πρώτες πρωινές ώρες κοντά στις ανατολικές ακτές της Ρόδου.

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, όλα άρχισαν όταν «ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα λευκό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές της Ρόδου. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το βοηθητικό σκάφος του ΠΑΘ και προσέγγισε το Τ/Χ, στο οποίο επέβαιναν 30 με 40 αλλοδαποί.  Το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το Τ/Χ σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει επανειλημμένα σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Πρόσκρουση στο σκάφος

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών και παρά τις ενέργειες αποφυγής, το Τ/Χ προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τον ελαφρύ τραυματισμό στον ώμο ενός στελέχους από το πλήρωμα του σκάφους». ΄Ο άνδρας του Λιμενικού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Το ταχύπλοο σκάφος διέφυγε στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Στις 6 Ιουλίου σε ρεπορτάζ του alphafreepress, ερχόταν στο φως η εγκληματική δράση σκληρών διακινητών, οι οποίοι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά σκάφους του Λιμενικού. Ανέφερε το ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων:

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ

«Αδίστακτοι διακινητές παράτυπων μεταναστών, έφθασαν στο σημείο να αποπειραθούν να πλήξουν με σφαίρες λιμενικούς, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να αναχαιτίσουν την πορεία του σκάφους με τους παράτυπους μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή της Χίου! Οι άνδρες του Λιμενικού προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους δράστες των πυροβολισμών εναντίον τους, πυροβόλησαν κι εκείνοι πάνω στο σκάφος των δουλεμπόρων.

Ενώ στην περιοχή της ένοπλης συμπλοκής κατέφθανε και δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού μετά τον συναγερμό που σήμανε, ο χειριστής του σκάφους των ενόπλων διακινητών, το έστριψε και αναπτύσσοντας ταχύτητα μεγάλη διέφυγε με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές, απ’ όπου και είχε αποπλεύσει, μεταφέροντας τους αλλοδαπούς, που είχαν πληρώσει μεγάλο τίμημα στα εγκληματικά στοιχεία για τη διακίνησή τους στα ελληνικά νησιά. Το γεγονός έχει ανησυχήσει τους αρμοδίους καθώς δείχνει ότι οι διακινητές γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι για τα μαύρα κέρδη τους, έτοιμοι και να αφαιρέσουν ακόμη ζωές λιμενικών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις