Μπάιντεν απόσυρση: Πιο «ανοιχτός» σε επιχειρήματα ο Αμερικανός Πρόεδρος

ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν απόσυρση: Πιο «ανοιχτός» σε επιχειρήματα ο Αμερικανός Πρόεδρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Μπάιντεν απόσυρση: Ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται κοντά στον Αμερικανό Πρόεδρο είπε, ότι εκείνος πλέον «είναι πρόθυμος να ακούσει»

18.07.2024 | 18:11

Ο Τζο Μπάιντεν είναι πιο δεκτικός τις τελευταίες ημέρες, στο να ακούσει τα επιχειρήματα σχετικά με το γιατί θα πρέπει να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, αφού κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος του μετέφερεραν σε συζητήσεις που είχαν μαζί του, την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με τις προοπτικές επανεκλογής του. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Μπάιντεν δεν έχει προς το παρόν δώσει καμία ένδειξη ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη και να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Είναι όμως πλέον πιο πρόθυμος να ακούσει όσα του μεταφέρουν οι συνεργάτες του για τις δημοσκοπήσεις και έκανε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να κερδίσει η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο των ΗΠΑ είπε, ότι εκείνος πλέον «είναι πρόθυμος να ακούσει». Ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ και ο βουλευτής Χακίμ Τζέφρις, μετέφεραν ο καθένας στον Μπάιντεν ιδιωτικά την περασμένη εβδομάδα ότι ανησυχούν για τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο αλλά και για τις εκλογικές επιδόσεις των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία εάν εκείνος παραμείνει υποψήφιος για την προεδρία.

20 Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν καλέσει τον πρόεδρο να αποσυρθεί

Η απογοητευτική εμφάνιση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ τον περασμένο μήνα και οι αγώνες του στις δημοσκοπήσεις έχουν τροφοδοτήσει βαθιές ανησυχίες μεταξύ των Δημοκρατικών. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών θέλουν να εγκαταλείψει την κούρσα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το Associated Press και το NORC, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό ίδρυμα του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Ακόμα πιο ανησυχητικά για τους Δημοκρατικούς είναι τα στοιχεία που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες και τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος της πολιτικής ζημίας που θα μπορούσε να προκληθεί στους κατεστημένους βουλευτές του κόμματος από την παραμονή τους στην υποστήριξη του κ. Μπάιντεν, με μία δημοσκόπηση να δείχνει ότι οι ψηφοφόροι είναι βαθιά δύσπιστοι απέναντι σε εκλεγμένους αξιωματούχους που εγγυώνται για την πνευματική ικανότητα του προέδρου και τον υποστηρίζουν. Μέχρι στιγμής, 20 Δημοκρατικοί βουλευτές και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής έχουν καλέσει δημόσια τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία. Ωστόσο, ιδιωτικά, είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που έχουν εκφράσει σχετικές ανησυχίες.

Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, αν υπήρχε ιατρικός λόγος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BET ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του εάν προέκυπτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Εντ Γκόρντον εάν υπήρχε κάτι που θα τον έκανε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, ο 81χρονος Μπάιντεν απάντησε: «Εάν προέκυπτε κάποιο ιατρικό πρόβλημα» και συνέχισε «εάν έρχονταν οι γιατροί και μου έλεγαν: έχεις αυτό ή το άλλο πρόβλημα».

Ο ιστότοπος Politico επισημαίνει πως για πρώτη φορά ο Μπάιντεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης, για λόγους υγείας, της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ABC, μια εβδομάδα μετά την απογοητευτική εμφάνισή του στην τηλεμαχία με τον Τραμπ, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε πει πως μόνον ο Θεός θα μπορούσε να τον υποχρεώσει να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα. Μέχρι σήμερα, 19 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ετικέτες
Exit mobile version