Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία μπράβων εξελίξεις: Προσωρινά κρατούμενοι δύο από τους έξι κατηγορούμενους
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία μπράβων εξελίξεις: Προσωρινά κρατούμενοι δύο από τους έξι κατηγορούμενους

Συμμορία μπράβων εξελίξεις: Ανάμεσα στους δυο κρατούμενους είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ο αποκαλούμενος ως «Αρκούδος»

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/7) για συμμετοχή στο νέα συμμορία εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στους δυο είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ο αποκαλούμενος ως «Αρκούδος».

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνται 14 άτομα εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι 9, ενώ στους 5 που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διασύνδεση του κυκλώματος εκβιαστών με οπαδική βία

Διασύνδεση του κυκλώματος εκβιαστών με την οπαδική βία βλέπει η αστυνομία. Μάλιστα, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου πρόκειται για το πιο σκληρό κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας. «Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε όντως ότι οι κατηγορούμενοι σε ένα τέτοιο κύκλωμα συνδέονται και με οπαδικά επεισόδια. Μέσα σε όλη τη δράση τους υπήρχαν και εκρήξεις, υπήρχαν και εμπρηστικοί μηχανισμοί που μπορεί να μην τραυματίστηκε κάποιος πολίτης, όμως υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή», τόνισε η κα Δημογλίδου σε συνέντευξη στο Mega και εξήγησε: «Ουσιαστικά ήταν ένας τρόπος για να εκβιάσουν ακόμα περισσότερο τους ιδιοκτήτες για να τους καταβάλουν τα χρηματικά ποσά».

«Ουσιαστικά αυτό που έχει διαπιστωθεί από τις αστυνομικές αρχές είναι ότι προσπαθούσαν κατά κάποιο τρόπο να προκαλέσουν ζημιά σε άλλες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν και αυτοί σε διάφορα οπαδικά επεισόδια μέσα από την ίδια ομάδα. Ήδη εξιχνιάστηκε μια περίπτωση με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία δύο φιλάθλων συγκεκριμένης ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείσα αν συνδέονται και με την αποκαλούμενη Greek Mafia, είπε: «Ουσιαστικά έτρεχαν παράλληλα οι δύο υποθέσεις. Το περιστατικό έξω από το γήπεδο της λεωφόρου ήταν κάτι έκτακτο. Ταυτόχρονα υπήρχε και η επιχείρηση του τμήματος εκβιαστών. Ήταν τυχαίο ότι συνέπεσε με αυτό το περιστατικό». «Μιλάμε για το πιο σκληρό κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις