Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βανδή συναυλία Τουρκία: Οι πρώτες δηλώσεις της τραγουδίστριας
ΕΛΛΑΔΑ

Βανδή συναυλία Τουρκία: Οι πρώτες δηλώσεις της τραγουδίστριας

Βανδή συναυλία Τουρκία: Μεγάλη η στήριξη από τους Έλληνες

Τις πρώτες της δηλώσεις, μέσω εκπροσώπων, έδωσε η Δέσποινα Βανδή, μετά από την απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στην Τουρκία, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης (17/07). Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε ανακοινώσει τη ματαίωση της συναυλίας της στο Τσεσμέ της Σμύρνης μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αιτιολογώντας την απόφασή της, καθώς, όπως είπε, δόθηκε πολιτικός χαρακτήρας στην εκδήλωση, κάτι με το οποίο δεν ήταν σύμφωνη. Πιο συγκεκριμένα, το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) που είχε διοργανώσει τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή, είχε αναρτήσει στον χώρο της εκδήλωσης, πάνω στη σκηνή, μια γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ, με την ίδια να ζητάει να κατέβει, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της δημάρχου της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί.

Σε δήλωση που παραχώρησε στο Open θες Πέμπτη (18/07), η Δέσποινα Βανδή ανέφερε σχετικά: «Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων. Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική». «Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση, με φόντο γιγαντοαφίσα. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο» ήταν η δήλωση της γνωστής τραγουδίστριας σήμερα Παρασκευή (19/07) στο MEGA.

 

Μεγάλη η στήριξη από τους Έλληνες

Οι Έλληνες ακόλουθοι της ερμηνεύτριας δεν έμειναν αμέτοχοι, καθώς γρήγορα συνέρευσαν με τη σειρά τους στα σχόλια αναρτήσεων, επιδοκιμάζοντας την κίνησή της, δείχνοντας την αμέριστη στήριξή τους και και εκφράζοντας την περηφάνια τους. «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο… Μπράβο Δέσποινα», «Είμαστε περήφανοι για σένα Δέσποινα», «Μόνο μπράβο για το μυαλό σου», «Έκανες αυτό που έπρεπε», ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια. Το θέμα της ακύρωσης της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή σχολίασε και στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Στα τουρκικά πρωτοσέλιδα, δύο εφημερίδες έθιξαν το θέμα, ανάμεσα στις οποίες και η φιλοκυβερνητική Hurryiet. Επίσης, το περιστατικό προβλήθηκε σε όλα τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης, ενώ κυριαρχούσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το δημοσίευμα της Hurryiet σημειώνει πως στην Ελλάδα «γίνεται πάντα μια εκστρατεία λιντσαρίσματος με όσους καλλιτέχνες δεν ανταποκρίνονται στο εθνικιστικό συναίσθημα στη χώρα». Από την πλευρά της, η εθνικιστική εφημερίδα των Γκρίζων Λύκων κάνει λόγο για «θρασύτατη, ξεδιάντροπη» Δέσποινα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις