«Απλώνω Ευτυχία» Σάμος: Μαθητές έφεραν χαμόγελα στο νησί

Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Απλώνω Ευτυχία» Σάμος: Μαθητές έφεραν χαμόγελα στο νησί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

«Απλώνω Ευτυχία» Σάμος: Μια υπέροχη πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου

19.07.2024 | 13:30

Την Πέμπτη, 30 Μαΐου, στον Ηγεμονικό κήπο της πόλης, απλώθηκαν φανελίτσες που σχεδίασαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος Σάμου με στόχο να συνδράμουν στο να ανάψει μέσα σε όσους δουν τις φανελίτσες το φως που θα τους βοηθήσει να διακρίνουν την ευτυχία στα απλά και καθημερινά της ζωής.

Μέσα από τις φανέλες έδωσαν ιδέες για το πού μπορεί να βρει κανείς την ευτυχία. Η «μπουγάδα της Ευτυχίας» είναι το τελευταίο στάδιο μιας σειράς δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν από τις/τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με στόχο την προαγωγή του εθελοντισμού, την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Το θετικό μήνυμα του σχολείου

Οι μαθητές είχαν ήδη προσφέρει εθελοντική δράση και τα χρήματα που συγκέντρωσαν δόθηκαν για να ενισχύσουμε το σύλλογο «Φλόγα», παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες καθώς και κάποιο τοπικό φορέα του νησιού. Εξαπλώθηκε το μήνυμα της ευτυχίας γιατί «όταν εμείς γνωρίζουμε τι είναι η ευτυχία μπορούμε να συμβάλουμε στο να νιώσουν ευτυχία άνθρωποι που περνούν δύσκολα».

Η συγκεκριμένη δράση έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά σχολεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Για την Κύπρο, υπεύθυνη συντονισμού ήταν η κυρία Γεωργία Σολωμού και για την Ελλάδα ο κύριος Μάριος Μάζαρης. Για τη δράση του Δημοτικού σχολείου Βαθέος υπεύθυνη ήταν η εκπαιδευτικός Ιφιγένεια-Δέσποινα Καρακατσάνη.

Πηγή: dim-vatheos.sam.sch.gr

Exit mobile version