Ξεκαθάρισμα ντουλάπας: 6 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να πετάξετε

PLUS

Ξεκαθάρισμα ντουλάπας: 6 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να πετάξετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Ξεκαθάρισμα ντουλάπας: Πώς να απαλλαγείτε από αντικείμενα που βρίσκονται στις ντουλάπες σας και το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο

19.07.2024 | 14:20

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στην ντουλάπα μας, που όλοι τα έχουμε αλλά κανένας μας δεν τα χρειάζεται. Πρόκειται για αντικείμενα που βρίσκονται στις ντουλάπες μας και το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο, να προκαλούν ακαταστασία και να μπλέκονται με τα καθημερινά μας ρούχα και αξεσουάρ.

Ας δούμε ποια είναι αυτά και πώς μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε μέσα στα επόμενα 20 λεπτά. Αφού το κάνετε, θα παρατηρήσετε πως η ντουλάπα σας θα έχει μεταμορφωθεί ριζικά.

Τσάντες που δεν έχετε χρησιμοποιήσει πάνω από ένα χρόνο

Η μόδα στις τσάντες αλλάζει συνεχώς. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν νέα σχέδια, χρώματα και υλικά. Αν δεν πρόκειται για μια κλασική τσάντα, τότε πιθανότατα δεν θα τη χρησιμοποιήσετε ξανά. Χαρίστε την σε κάποιον που μπορεί να τη χρειάζεται και αφήστε την ντουλάπα σας να αναπνεύσει.

Τρύπια εσώρουχα

Όλοι έχουμε στο συρτάρι μας εσώρουχα που έχουν τρύπες ή έχουν χάσει την ελαστικότητά τους. Αυτά τα εσώρουχα δεν είναι άνετα ούτε λειτουργικά. Ήρθε η ώρα να τα αποχαιρετήσετε.

Ρούχα με λεκέδες ή κιτρινισμένα

Ίσως κάποτε να ήταν η αγαπημένη σας μπλούζα, αλλά τώρα έχει έναν λεκέ από κόκκινο κρασί που δεν φεύγει. Αν έχετε προσπαθήσει να το καθαρίσετε χωρίς επιτυχία, ήρθε η ώρα να το αποχωριστείτε. Κρατώντας τέτοια ρούχα απλώς πιάνετε χώρο για τίποτα.

Ξεχειλωμένα ρούχα

Ακόμα και τα καλύτερα υφάσματα θα ξεχειλώσουν με τον καιρό. Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ρούχων σας με σωστή φροντίδα, αλλά όταν πλέον δεν φοριούνται πια, ήρθε η στιγμή να τα αποχωριστείτε. Κάντε τη χάρη στην ντουλάπα σας και πετάξτε τα.

Παπούτσια που δεν φοράτε ποτέ

Οι ψηλοτάκουνες γόβες μπορεί να είναι εντυπωσιακές, αλλά αν τις έχετε φορέσει μόνο μία φορά, ίσως είναι καλύτερα να τις χαρίσετε σε κάποιον που θα τις χρησιμοποιεί. Μην κρατάτε παπούτσια που απλώς πιάνουν χώρο.

Προβληματικά τζιν

Αν και τα καλής ποιότητας τζιν μπορούν να διαρκέσουν χρόνια, δεν είναι αθάνατα. Τζιν που είναι εκτός μόδας, που έχουν τρύπες, που έχουν ξεχειλώσει ή ξεβάψει, και κυρίως αυτά που δεν φοράτε, δεν έχουν θέση στην ντουλάπα σας. Αν είναι πολύ φθαρμένα, πετάξτε τα. Αν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, χαρίστε τα σε κάποιον που τα χρειάζεται.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, η ντουλάπα σας θα γίνει πιο οργανωμένη και θα σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα τα ρούχα που φοράτε καθημερινά. Θα νιώσετε ανακούφιση και θα δείτε πόσο εύκολο είναι να κρατάτε την ντουλάπα σας τακτοποιημένη.

Πηγή: spirossoulis.com

Exit mobile version