Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποστολάκη: «Στόχος της υποψηφιότητάς μου είναι να βγει στην επιφάνεια το μαχητικό DNA του ΠΑΣΟΚ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκη: «Στόχος της υποψηφιότητάς μου είναι να βγει στην επιφάνεια το μαχητικό DNA του ΠΑΣΟΚ»

«Πρωτεύων στόχος πρέπει να είναι το κυβερνητικό αύριο της παράταξης και όχι το σήμερα με τις αντεγκλήσεις του».

Τον στόχο της, μέσω της υποψηφιότητά της, να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ τον μαχητικό χαρακτήρα του, για τη δημιουργία μίας πλειοψηφικής προοδευτικής κυβερνητικής λύσης, διατύπωσε η βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στο ΤalkRadio 989 και τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο. Υπενθυμίζοντας ότι δεν ήταν από τα στελέχη εκείνα που έθεσε θέμα ηγεσίας μετά το μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Μ. Αποστολάκη τόνισε πως η υποψηφιότητά της “επιδιώκει να βγάλει στην επιφάνεια αυτό που εννοεί ως DNA του ΠΑΣΟΚ, που είναι η μαχητικότητά του”, ώστε η παράταξη να “βάλει την υπογραφή της σε μία μαχητική αντιπολίτευση, που αύριο θα αποτελέσει μία αξιόπιστη κυβέρνηση”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μ. Αποστολάκη, πρέπει να μας απασχολήσει ”το αύριο της παράταξης κι όχι το σήμερα με τις αντεγκλήσεις του”, ώστε να “δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό προοδευτικό ρεύμα ενάντια στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό”, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ  “να αποτελέσει τη λύση που αποζητούν οι πολίτες”.  Επίσης η κα Αποστολάκη τόνισε ότι η βούληση των πολιτών για πολιτική αλλαγή “φάνηκε στις ευρωεκλογές, αφού καταδίκασαν ηχηρά τη ΝΔ” .

Η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτοτικό του στοιχείο

Η Βουλευτής υπογράμμισε πως «κάθε συζήτηση που ετεροπροσδιορίζει τον χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ» και το τοποθετεί κοντά σε κάποιο άλλο κόμμα ή ως χρήσιμο εταίρο της ΝΔ είναι “υπονομευτική της προοπτικής του”, καταλήγοντας πως “η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτοτικό του στοιχείο”. Η Μ. Αποστολάκη επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει “χαρακτηριστικά μεγάλης πλειοψηφικής παράταξης” και συνεπώς ο στόχος πρέπει να είναι “μέσα από τις καθαρές μας θέσεις, δηλ.  ποιους εκπροσωπεί η παράταξη, και μέσα από τις πολιτικές λύσεις που θα προσφέρουμε, για να μπορέσουμε να κτίσουμε κοινωνικές συμμαχίες, με στρώματα της κοινωνίας που αγνοήθηκαν από τη ΝΔ” ώστε “το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει το αντίπαλο δέος απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση”.

Το θέμα της ακρίβειας

Αναφορικά με την ακρίβεια στις υπηρεσίες κι ειδικότερα στο ρεύμα, η Μ. Αποστολάκη τόνισε πως  αυτή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης μέσα “από την καρτελοποίηση της αγοράς“ και δεν οφείλεται “σε αδυναμία της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα”. Είναι στοχευμένη επιλογή της ΝΔ,  να αφήσει ελεύθερα τα υπερκέρδη” ώστε να “ευνοηθούν λίγοι σε βάρος των πολλών”. Τελειώνοντας, επεσήμανε “ότι η ανοχή της κυβέρνησης στα συμφέροντα ευνοεί τα υπερκέρδη τους”  φέρνοντας το παράδειγμα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που είναι κατά 58,8% ακριβότερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις