Φωτιά Ξάνθη τώρα: Ήχησε το 112

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ξάνθη τώρα: Ήχησε το 112

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Φωτιά Ξάνθη τώρα: Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση - Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πήλιο

21.07.2024 | 15:21

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε στη Λευκόπετρα Ξάνθης. Στο σημείο έσπευσαν 23 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπορου τμήματος, ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Πήλιο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δύσβατη περιοχή του ανατολικού Πηλίου κοντά στο Πουρί (6 χλμ βόρεια της Ζαγοράς και από το Χορευτό) σε περιοχή γεμάτη θάμνους και πυκνή βλάστηση. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 14 οχήματα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και πεζοπόρο ομάδα της 10ης ΕΜΟΔΕ, ενώ συνδράμουν στην κατάσβεση υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Αννα-Μαρία Παπαδημητρίου, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και έχει περιορισθεί στην περιοχή η οποία είναι δύσβατη, με ελάχιστο δασικό δίκτυο και δεν απειλούνται κατοικίες ή κάποια κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έχει βρεθεί ένα καμένο αυτοκίνητο που πιθανολογείται ότι ανήκει σε κατασκηνωτές.

Ετικέτες
Exit mobile version