Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη ξυλοδαρμός τουριστών: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους τέσσερις δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη ξυλοδαρμός τουριστών: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους τέσσερις δράστες

Κρήτη ξυλοδαρμός τουριστών: Σε σοβαρή κατάσταση ο 49χρονος - Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την βίαιη επίθεση που περιγράφει ότι δέχθηκε τετραμελής οικογένεια τουριστών σε μπαρ του Ηρακλείου Κρήτης, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (16/7). Όλα συνέβησαν όταν ένας 49χρονος πατέρας με καταγωγή από τον Καναδά, η 41χρονη Φινλανδή σύζυγός του και οι δύο γιοι τους, ηλικίας 21 και 18 ετών, έπιναν το ποτό τους και ομάδα αγνώστων τους επιτέθηκε. Όπως αναφέρει η μητέρα της οικογένειας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο καυγάς άρχισε όταν ξαφνικά ένας νεαρός έκαψε με τσιγάρο τον σύζυγό της.

Ο 49χρονος τουρίστας πλέον νοσηλεύεται και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο ίδιος φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά και πολλαπλά τραύματα στην γνάθο από τα χτυπήματα των Κρητικών. Νοσηλεύεται για έκτη ημέρα στην νευροχειρουργική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και ήδη έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με τους γιατρούς να μην αποκλείουν ένα δεύτερο χειρουργείο.

Ταυτοποιήθηκαν 2 από τους 4 δράστες

Δύο από τους τέσσερις δράστες ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές. Μετά από την αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού οι αστυνομικοί κατάφεραν και έφτασαν στα ίχνη των δύο ανδρών. Πρόκειται για έναν 31χρονο και έναν 32χρονο οι οποίοι και αναζητούνται. Είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν και οι άλλοι δύο.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός βρισκόταν μαζί με την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε μπαρ του Ηρακλείου απολαμβάνοντας το ποτό τους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, την ώρα που η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το κατάστημα υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών καθώς ένας από εκείνος κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο. Ο τουρίστας προχώρησε σε παρατήρηση και αυτό φαίνεται να στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η άγρια επίθεση.

Τα πράγματα πήραν άγριες διαστάσεις με κάποιους από την παρέα των τεσσάρων Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι ενώ δέχεται και πολλαπλά χτυπήματα. Μάλιστα, επιτέθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στη σύντροφο του 49χρονου οι οποίοι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις