Ερντογάν – Δένδιας: Νέα «πυρά» κατά του υπουργού Άμυνας

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Δένδιας: Νέα «πυρά» κατά του υπουργού Άμυνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Ερντογάν - Δένδιας: «Η συνενοχή στις σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

21.07.2024 | 13:49

Ο Ταγίπ Ερντογάν προέβη ξανά σε προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά μετά την προκλητική φιέστα για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ο Τούρκος πρόεδρος, δηλώνοντας χθες (20/7) από τα Κατεχόμενα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ομοσπονδιακό κράτος, σήμερα μίλησε σε δημοσιογράφους τονίζοντας «η συνενοχή στις σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετήσει ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα». «Εάν χρειαστεί η Τουρκία θα κατασκευάσει ναυτικές βάσεις και θαλάσσιες υποδομές στη Βόρεια Κύπρο», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Παράλληλα, «επιτέθηκε» στον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδιας προτρέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον βάλει στη θέση του. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιθετικότητα απ’ αυτή του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος δήλωσε ότι οι Τούρκοι είναι εισβολείς. Ο κ. Μητσοτάκης να τον βάλει στη θέση του», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στην κυριακάτική ενημέρωσή του στα κοινωνικά δίκτυα τόνισε ότι «δεν νοείται η Κύπρος, η οποία είναι κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι διαιρεμένη».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Καλημέρα σε όλες και όλους. Αυτές τις ημέρες και ώρες, ο Ελληνισμός παντού στον κόσμο θυμάται την κυπριακή πληγή που παραμένει ανοιχτή και επώδυνη επί μισό αιώνα. Όπως είπα και στον Πρόεδρο Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον, δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ‘74 να παραμένει διαιρεμένη. Ευχή και ελπίδα μας είναι οι δύο κοινότητες να αξιοποιήσουν τη νέα ευκαιρία που παρουσιάζεται και να καθίσουν στο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, υπό τον απαράβατο όρο ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα αναγνωρίζει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα. Σε αυτήν την προσπάθεια, οι Κύπριοι αδελφοί μας έχουν την συμπαράσταση και τη στήριξη της Ελλάδας.

Exit mobile version