Γλυκό ψυγείο εύκολο συνταγή: Η ιδανική λύση για όσους βαριούνται να φτιάξουν μπανόφι

PLUS

Γλυκό ψυγείο εύκολο συνταγή: Η ιδανική λύση για όσους βαριούνται να φτιάξουν μπανόφι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότα: Απλό, γρήγορο και απολαυστικό, μοιάζει με μπανόφι

21.07.2024 | 09:00

Τα γλυκά ψυγείου είναι πάντα η ιδανική λύση στις λιγούρες τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου είναι φυσικά εκείνο με μπισκότο και μπανάνες αφού ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών δημιουργούν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Η συνταγή που έχουμε επιλέξει για σήμερα είναι η εύκολη εναλλακτική του banoffee, γίνεται γρήγορα και το πιο σημαντικό; τα υλικά δεν χρειάζονται ζύγισμα. Σε ένα μπολ θα ανακατέψετε την κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, θα βάλετε στη φόρμα σας το τριμμένο μπισκότο και τις μπανάνες και θα αφήσετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπανάνες και μπισκότα

Υλικά

1 ζαχαρούχο γάλα

1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής

2 κ.σ βούτυρο

1 συσκευασία μπισκότα της επιλογής σας

2 μεσαίες μπανάνες

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο πηχτό μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις είναι έτοιμο ενσωματώνουμε μέσα το μπισκότο αφού το έχουμε θρυμματίσει πρώτα.

Στη φόρμα μας απλώνουμε για βάση το μπισκότο και «πατάμε» καλά με ένα κουτάλι και από πάνω κόβουμε τις μπαμπάναες σε κομμάτια και τις απλώνουμε ομοιόμορφα.

Πάνω από το μπισκότο και τις μπανάνες βάζουμε την κρέμα μας ομοιόμορφα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Πηγή: Bovary
Ετικέτες
Exit mobile version