Τέλεια τονοσαλάτα συνταγή: Ιδανική για το καλοκαίρι.
Ο τόνος στην κονσέρβα ή στο βάζο είναι μια εύκολη λύση για φαγητό και ταυτόχρονα ένα υλικό δημιουργικό. Η παρακάτω συνταγή για τονοσαλάτα θα σας εκπλήξει. Ο καθένας έχει τη δική του συνταγή για τονοσαλάτα, ανάλογα με τα λαχανικά που του αρέσει, η παρακάτω συνταγή ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική. Με κύριο χαρακτηριστικό αυτής τις ψητές πιπεριές.
Υλικά για τονοσαλάτα με πιπεριές
6 πιπεριές (κίτρινες και κόκκινες)
250 γρ. τόνος
50 γρ. ελιές
1 κλαδάκι μαϊντανό
1 πρέζα σκόρδο (φρέσκο ή σε σκόνη)
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής για τονοσαλάτα
Πλένουμε τις πιπεριές, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο με λίγες σταγόνες λάδι στους 170 βαθμούς.
Μόλις ψηθεί η φλούδα από τις πιπεριές, ύστερα από 35-40 λεπτά, τις βγάζετε.
Τις βάζετε σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν για 20 με 25 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεφλουδίστε τις, και στραγγίστε τις.
Τις κόβετε σε λωρίδες, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, τις ελιές, τον μαϊντανό, μια πρέζα σκόρδο και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέστε τον στραγγισμένο τόνο και ανακατέψτε απαλά, η σαλάτα είναι έτοιμη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.