Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρουλάκης Κυπριακό: Απάντηση στο σχόλιο Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης Κυπριακό: Απάντηση στο σχόλιο Κασσελάκη

«Αγαπητέ Στέφανε»: Τι απάντησε ο Ανδρουλάκης στον Κασσελάκη για το Κυπριακό

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να συναντήσει την γυναίκα-σύμβολο Χαρίτα Μάντολες, με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο χαιρετίζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε κάτω από ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την συνάντηση που είχε στην Λεμεσό με την Χαρίτα Μάντολες, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να θέσει το ζήτημα των αγνοούμενων Κυπρίων στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών. Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την «εξαιρετική πρωτοβουλία του» και κάνει λόγο για «κοινό αγώνα» από τις προοδευτικές δυνάμεις. «Μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση» αναφέρει στο σχόλιό του.

Αναλυτικά το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη σε ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Οι Κύπριοι αγνοούμενοι είναι και Ευρωπαίοι αγνοούμενοι. Και η Ευρώπη δεν μπορεί να σιωπά. Χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ενωθεί -ούτε καν πάνω στο μνήμα- 50 χρόνια μετά. Εμείς, θα αναδείξουμε το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα σταθεί στο πλευρό του δίκαιου αγώνα χιλιάδων οικογενειών.

Αγαπητέ Νίκο: Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σου να συναντήσεις τη Χαρίτα Μάντολες, τα λόγια της οποίας πρέπει να μας εμπνέουν όλους. Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές.

Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα. Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση».

«Αγαπητέ Στέφανε»: Τι απάντησε ο Ανδρουλάκης στον Κασσελάκη για το Κυπριακό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγο μετά απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας πως «το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες». «Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως είναι η επανένωση της Κύπρου και βεβαίως το ζήτημα των αγνοουμένων που παραμένει μία ανοιχτή πληγή» καταλήγει στην απάντησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ολόκληρη η απάντηση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη για το Κυπριακό

«Αγαπητέ Στέφανε, οι προηγούμενες δύο ημέρες στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή ήταν πολύ συγκινητικές για όλους μας. Το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες. Ως Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων συμμετείχα στην προετοιμασία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2015 μαζί με άλλους συναδέλφους από την Ελλάδα και την Κύπρο επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Επιπλέον, κάθε χρόνο καταθέταμε τροπολογίες ώστε να διασφαλίσουμε ότι στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, θα υπάρχει ανελλιπώς ρητή αναφορά προς την τουρκική πλευρά να αναλάβει τις βαριές ευθύνες της και να επιτρέψει στην Επιτροπή Αγνοουμένων να συνεχίσει το έργο της. Μάλιστα πετύχαμε και την αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ).

Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θα συνεχίσουν οι τρεις ευρωβουλευτές μας, και ιδίως ο Γιάννης Μανιάτης ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις.Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως είναι η επανένωση της Κύπρου και βεβαίως το ζήτημα των αγνοουμένων που παραμένει μία ανοιχτή πληγή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις