ΑΕΚ: Επίσημα στην Ένωση ο Λαμέλα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ: Επίσημα στην Ένωση ο Λαμέλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Καραμάνογλου

ΑΕΚ: Ο Λαμέλα ανακοινώθηκε μέχρι το 2027

22.07.2024 | 08:15
Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το μπάμ έγινε, με την ΑΕΚ να κάνει την μεγαλύτερη μεταγραφή στη σύντομη παρουσία του νέου προέδρου, Μάριου Ηλιόπουλου, στην ιδιοκτησία της ΑΕΚ, καθώς η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Έρικ Λαμέλα.

Ο Αργεντινός σταρ, αφού πρώτα ξεκουράστηκε μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα, όπου το βράδυ της Παρασκευής (19/07) τον υποδέχθηκαν χιλιάδες φίλοι του Δικεφάλου, το Σάββατο (20/07) πέρασε τις απαραίτητες εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μέχρι το 2027.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έχει μυθική προέκταση, αφού ο 32χρονος μεσοεπιθετικός θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ και ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους της νέας σεζόν στη Stoiximan Super League.

Το συμβόλαιο του Λαμέλα με την Ένωση, θα είναι τριετές και θα αποφέρει στον πρώην άσο των Ρίβερ Πλέιτ, Ρόμα, Τότεναμ και Σεβίλλη περί τα 2.500.000 ευρώ ετησίως.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει την ευχέρεια να παίξει τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και πίσω από τον φορ. Είναι διεθνής 25 φορές με την εθνική Αργεντινής, έχοντας σημειώσει και τρία γκολ. Με τη Σεβίλλη, από την οποία έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι, πραγματοποίησε 92 συμμετοχές με 16 γκολ και 7 ασίστ.

Στο παρελθόν, με τη φανέλα της Τότεναμ είχε 37 γκολ και 44 ασίστ σε 257 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με τη Ρόμα είχε 21 γκολ και 13 ασίστ σε 67 ματς. Την καριέρα του την άρχισε από τη Ρίβερ Πλέι, μετρώντας 4 γκολ και 6 ασίστ σε 36 ματς, πριν πάρει μεταγραφή 30.000.000 ευρώ για τους Ρωμαίους.

Exit mobile version