Βαγιαννίδης: Η Μποταφόγκο τα δίνει όλα για τον “Βάγια”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαγιαννίδης: Η Μποταφόγκο τα δίνει όλα για τον “Βάγια”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Καραμάνογλου

Βαγιαννίδης: H Μποταφόγκο προσφέρει 3,2 εκ. για 3,5 χρόνια

22.07.2024 | 11:27
Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Έλληνας ποδοσφαιριστής, στα 23 του, ταλαντούχος, με προοπτική και αγορά, να εμφανίζεται έτοιμος να μετακομίσει στην Βραζιλία! Το όνομα ακούγεται για τον Γιώργο Βαγιαννίδη και την Μποταφόγκο να έχει εξήγηση. Και οικονομική και αγωνιστική.

Αρχικά οικονομική. Πέραν των όσων είναι διατεθειμένοι οι πρωτοπόροι του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος να δώσουν στον Παναθηναϊκό για να αγοράσουν τον διεθνή δεξιό μπακ, έναν μάλιστα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, είναι και τι προσφέρουν στον ίδιο τον “Βάγια”.

Συγκεκριμένα, η προσφορά τους είναι 3,2 εκατ. ευρώ για 3,5 χρόνια συνεργασίας, ως δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2027 (χωρίς να υπολογίζονται τα ανάλογα πλουσιοπάροχα μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων), κάτι που πρακτικά σημαίνει υπερδεκαπλασιασμό των τρεχουσών απολαβών του Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό.

Καλύτερη προσφορά από αυτή που έχει κατατεθεί στους Κυπελλούχους Ελλάδας δεν έχει υπάρξει – η Χόφενχαϊμ δεν έφτασε ποτέ εκεί που χρειάζονταν, η Τουλούζ δεν μπήκε καν στη διαδικασία επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό. Εύλογη προφανώς και η συναίνεση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αφού τέτοια μισθολογικά επίπεδα δεν προσεγγίζει καν, κανείς από όσους ενδιαφέρονται.

Στον αγωνιστικό τομέα

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα. Καταλύτης η πίστη του Αρτούρ Ζόρζε. Ισχύει αυτό που εξ αρχής αναφέρθηκε στα βραζιλιάνικα media. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε εντυπωσιαστεί από όσα είδε από τον «Βάγια» στις περυσινές αναμετρήσεις Μπράγκα – Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League.

Δεν τον ξέχασε και όταν ανέλαβε την Μποταφόγκο και τέθηκε θέμα ενίσχυσης, το όνομα του Έλληνα έπεσε πρώτο στο τραπέζι, με τον ίδιο μάλιστα τον Ζόρζε να επικοινωνεί με τον Βαγιαννίδη για τις πρώτες διερευνητικές επαφές, εισπράττοντας προφανώς θετική ανταπόκριση.

Το δεύτερο σκέλος συνίσταται στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η Μποταφόγκο στο βραζιλιάνικο στερέωμα. Προπορεύεται στο τρέχον πρωτάθλημα (μετά από 18 αγωνιστικές), έχοντας περάσει και στην τελική 16αδα του Copa Libertadores (εκεί αντιμετωπίζει την Παλμέιρας).

Και τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό είναι, και το κανάλι που υπάρχει με την Ευρώπη. Ιδιοκτήτης της Μποταφόγκο είναι ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Τζον Τέξτορ, ο οποίος παράλληλα έχει (μεταξύ άλλων) και το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο της Κρίσταλ Πάλας και της Λιόν.

Exit mobile version