Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Αφοπλισμοί” από την Ομάδα ΔΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

“Αφοπλισμοί” από την Ομάδα ΔΙΑΣ

Κατέσχεσαν πιστόλι, σφαίρες, γεμιστήρα και δέκα ναυτικές φωτοβολίδες

«Αφοπλισμών» συνέχεια από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, μια βασική αποστολή της δίκυκλης αστυνόμευσης με τις συνεχείς περιπολίες, στην προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ, να προλάβει τα χειρότερα, αν αυτά χρησιμοποιηθούν από τους κατέχοντες. Αυτή τη φορά, σε Άγιο Παντελεήμονα και Πλατεία Συντάγματος.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί αφαίρεσαν από την κατοχή συνολικά δύο ατόμων, ένα πιστόλι με σφαίρες, αλλά και δέκα ναυτικές φωτοβολίδες, η επικινδυνότητα χρήσης των οποίων γίνεται αντιληπτή και μόνο στο άκουσμα  ότι με μια τέτοιου είδους φωτοβολίδα, δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Λυγγερίδης, στου Ρέντη από χούλιγκανς. Έτσι, λοιπόν, συνελήφθη, απογευματινές ώρες, στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, ένας  44χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Η ΕΛ.ΑΣ παραθέτει και τα στοιχεία για τον τρόπο που επιχείρησε να κρύψει το πιστόλι ο συλληφθείς, μπαίνοντας σε ένα κατάστημα.

«Ειδικότερα», αναφέρεται «ανωτέρω αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο. Άμεσα ανωτέρω αστυνομικοί εισήλθαν στο κατάστημα, όπου εντόπισαν τον 44χρονο στην προσπάθεια του να αποκρύψει πιστόλι και γεμιστήρα με 5 φυσίγγια εντός δοχείου αποθήκευσης προϊόντων».

Στην Πλατεία Συντάγματος

Επί της Πλατείας Συντάγματος, λίγες ώρες πριν, είχε συλληφθεί 40χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, έκριναν κι εδώ ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 40χρονος. Σε έλεγχο εντός του οχήματος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 10 ναυτικές φωτοβολίδες τις οποίες κατείχε ο συνεπιβάτης. Οι συλληφθέντες και στις δύο περιπτώσεις,  με τη σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, προσπαθούν να πάρουν απαντήσεις στο ερώτημα για το που προορίζονταν οι δέκα ναυτικές φωτοβολίδες Αντίστοιχα οι συνάδελφοί τους στον Αγιο Παντελεήμονα περιμένουν να δουν αν το πιστόλι έχει χρησιμοποιηθεί σε έκνομη ενέργεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις