Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίστομο: Πατέρας 3 παιδιών ο 51χρονος οδηγός φορτηγού που πέθανε σε τροχαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Δίστομο: Πατέρας 3 παιδιών ο 51χρονος οδηγός φορτηγού που πέθανε σε τροχαίο

Ο άτυχος Μπάμπης Γαραντωνάκης είχε καταγωγή από το Ρέθυμνο - Είχε εκφράσει παράπονα για τα φρένα του οχήματος, λέει ο αδελφός του

Πατέρας τριών παιδιών με καταγωγή από το Ρέθυμνο ήταν ο άτυχος 51χρονος οδηγός φορτηγού Μπάμπης Γαραντωνάκης ο οποίος έπεσε σε γκρεμό με το βαρύ όχημά του στο Δίστομο αφού το βαρύ όχημα άρχισε να κινείται εκτός ελέγχου. Το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου όταν ο 51χρονος αντιλήφθηκε ότι το φορτηγό με το οποίο μετέφερε κάρβουνα σε εργοστάσιο είχε πρόβλημα στα φρένα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος οδηγός κατέβαλε ηρωικές προσπάθειες να μην παρασύρει πεζούς και να αποφύγει τη σύγκρουση με διερχόμενους οδηγούς και το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο σημείο.

Όπως μετέδωσε το tvstar.gr, η πορεία του φορτηγού σταμάτησε όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του λόγω του φορτίου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να κυλήσει στο γκρεμό. Η πτώση προκάλεσε τρεις διαδοχικές εκρήξεις, και ακολούθησε φωτιά στο σημείο με τον οδηγό να εγκλωβίζεται και να εντοπίζεται τελικά απανθρακωμένος. Μιλώντας στο Cretalive, ο αδερφός του αδικοχαμένου 51χρονου, Λευτέρης Γαραντωνάκης, επεσήμανε πως ο αδερφός του, επαγγελματίας οδηγός πολλά χρόνια, γνώριζε την περιοχή και είχε κάνει και άλλα δρομολόγια εκεί, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που έκανε δρομολόγιο με τη συγκεκριμένη εταιρία και το όχημα αυτό.

Όπως επεσήμανε, υπάρχουν καταγεγραμμένες τουλάχιστον δύο κλήσεις του αδερφού του προς την εταιρεία, πριν το μοιραίο, στις οποίες φέρεται να αναφέρει κάποια προβλήματα στο φορτηγό, σχετικά με υπερθέρμανση στα φρένα. Του ζήτησαν, όπως λέει, να σταματήσει κάπου να κρυώσουν και να συνεχίσει. Τα φρένα φαίνεται να έσπασαν ενώ βρισκόταν σε φανάρι και άμεσα άρχισε να κορνάρει, προκειμένου να απομακρυνθούν άλλα αυτοκίνητα από την πορεία του με τον αδελφό του να λέει «θα μπορούσε να βγει έξω, ωστόσο δεν το έκανε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις