Φωτιά Ωρωπός τώρα: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ωρωπός τώρα: Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Φωτιά Ωρωπός τώρα: Νωρίτερα ζητήθηκε από τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα

22.07.2024 | 16:29

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα στη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 14:40 το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στο Συκάμινο Ωρωπού.  Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη και σηκώθηκαν για την κατάσβεση επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό), μαζί με 73 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρο, για να περιορίσουν τις φλόγες, που κινούνται, για την ώρα, αντίθετα από τον οικισμό. Αν και δεν φυσούσαν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά επεκτάθηκε και το μέτωπο άνοιξε, με τις φλόγες να φτάνουν ως και τα 20 μέτρα σε ύψος.

Μάλιστα, μια στάνη που βρισκόταν στους πρόποδες του λόφου, παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε. Σε αυτό το πλαίσιο, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχει άμεση απειλή για τον οικισμό.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό»

Μιλώντας για τη φωτιά στον Ωρωπό, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε στην ΕΡΤ πως «η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε αγροτοδασικό κομμάτι. Οι επίγειες δυνάμεις προχωρούν σε πλήρη εκμετάλλευση των τοπογραφικών δεδομένων για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Γύρω στις 3 παρά 10 εστάλη μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στο Συκάμινο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό. Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, η πυρκαγιά μαίνεται σε ανωφέρεια και δημιουργεί τον δικό της καιρό. Η πυρκαγιά σε εξέλιξη σε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε να οριοθετήσουμε και να περιορίσουμε».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωρωπού, Γιάννης Δήμας είπε πως «επιχειρούν εναέριες δυνάμεις και επίγειες. Όλες οι εθελοντικές δυνάμεις και η πολιτική προστασία του Δήμου βρίσκονται σε φάση δράσης. Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτολιβαδική έκταση και έχει κάψει και πευκοδάσος. Πιστεύω θα ελεγχθεί. Προς το παρόν είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το χωριό».

Ετικέτες
Exit mobile version