Ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού Ηράκλειο Κρήτης: Η στιγμή που ξεκίνησε το επεισόδιο

ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού Ηράκλειο Κρήτης: Η στιγμή που ξεκίνησε το επεισόδιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού Ηράκλειο Κρήτης: Στο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ξεκάθαρα πώς ξεκίνησε ο καβγάς

22.07.2024 | 18:44

Κάμερα ασφαλείας από το μαγαζί όπου σημειώθηκε το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παρέας και ενός Ελληνοκαναδού στην Κρήτη κατέγραψε όλα όσα έγιναν και οδήγησαν στον ξυλοδαρμό. Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που φέρνει στη δημοσιότητα το Cretalive.gr, φαίνεται ξεκάθαρα πώς ξεκίνησε ο καβγάς, που είχε ως συνέπεια ο 49χρονος να καταλήξει με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, κάνοντας πολλαπλά ράμματα. Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο 49χρονος ομογενής, με καταγωγή επίσης από την Κρήτη, εξέρχεται από το μπαρ μαζί με τη μητέρα του, τον γιο του και την 41χρονη Ισλανδή σύζυγό του.

Την ώρα που περνάει αριστερά από μία παρέα, ο ένας θαμώνας, που έχει την πλάτη γυρισμένη στον 49χρονο, τον καίει κατά λάθος με το τσιγάρο, καθώς έχει το χέρι απλωμένο. Ο Ελληνοκαναδός κάνει κίνηση να φύγει, όμως τελικά γυρίζει πίσω και κατευθύνεται προς το μέρος του. Φαίνεται να ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες για το συμβάν με το τσιγάρο, ενώ η παρέα του νεαρού εξακολουθεί να κουβεντιάζει κανονικά, χωρίς να έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί. Το θύμα της επίθεσης του ζητάει τον λόγο και ο νεαρός σε ήρεμο τόνο του λέει κάτι, πιθανόν για να του εξηγήσει ότι δεν τον είδε να περνάει (όπως δείχνουν οι κινήσεις του σώματός του).

Η αντίδραση της συζύγου του θύματος

Τη στιγμή εκείνη στο πλάνο εμφανίζεται ένας τρίτος νεαρός (δεν καθόταν στην παρέα), ο οποίος μπαίνει ανάμεσα στους δύο που μιλούν και ουσιαστικά ζητά από τον 49χρονο να αποχωρήσει και να λήξει η όποια παρεξήγηση. Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Ο Ελληνοκαναδός μένει και συνεχίζει να ζητάει τον λόγο, ώσπου ένα άλλο πρόσωπο, που δεν ήταν στην παρέα του νεαρού, ζητάει τον λόγο από τον ομογενή και του λέει να φύγει. Στην πορεία τα πράγματα εκτραχύνονται. Η σύζυγος του θύματος αντέδρασε έντονα και το τρίτο πρόσωπο τη σπρώχνει.

Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, με τα γνωστά δυστυχώς αποτελέσματα. Οι θερμόαιμοι συνέχισαν τον καβγά και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν άγρια τον Ελληνοκαναδό έξω από το μπαρ.

Έκανε 60 ράμματα – Τον επισκέφθηκε η πρέσβης του Καναδά

Το θύμα της επίθεσης χρειάστηκε να κάνει πολύωρο χειρουργείο, καθώς τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν πολύ σοβαρά. Χρειάστηκε μάλιστα να του γίνουν 60 ράμματα, εσωτερικά και εξωτερικά. Παραμένει στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει. Εκεί βρέθηκε και η πρέσβης του Καναδά, Άννα Καρίν Ασελίν, για να δει τον τραυματία και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Η πρέσβης συναντήθηκε επίσης με τη σύζυγο και τα παιδιά του τραυματία, ενώ βρέθηκε και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο από τους δράστες, ωστόσο παραμένουν ασύλληπτοι.

Exit mobile version