Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για επιθέσεις κατά πολιτών με στόχο τις χρυσές αλυσίδες
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για επιθέσεις κατά πολιτών με στόχο τις χρυσές αλυσίδες

Συνελήφθησαν 3 νεαροί αλλοδαποί

Παρακολουθούν, εντοπίζουν άτομα, που κυκλοφορούν έχοντας περασμένες στο λαιμό τους χρυσές αλυσίδες και οργανώνουν τις  επικίνδυνες, ληστρικές επιθέσεις τους, που διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα, αλλά που μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στα ανύποπτα θύματα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, λέει η Αστυνομία, πρώτες πρωινές ώρες στο Γκάζι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν 3 νεαροί αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία. Ειδικότερα εξηγεί η ΕΛ.ΑΣ , πρώτες πρωινές ώρες,  οι τρεις  νεαροί, προσέγγισαν 27χρονο στο Γκάζι και αφαίρεσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδα, που φορούσε στον λαιμό του. Εφθασαν επί τόπου αστυνομικοί μετά την καταγγελία του θύματος και αφού εξασφάλισαν περιγραφές των τριών, προχώρησαν  σε συνεχείς και στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών. Εν τέλει, εντόπισαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας και από εκεί στον εισαγγελέα.

Στις Αχαρνές

Στις Αχαρνές, συνελήφθη 17χρονος Ρομά, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα, εξαπέλυε επιθέσεις είτε μόνος είτε με συνεργούς  και τραβούσε αλυσίδες από τους λαιμούς των θυμάτων. Μάλιστα σε μία περίπτωση, στη Νέα Φιλαδέλφεια προξένησε σωματικές βλάβες σε γυναίκα που έπεσε θύμα της ληστρικές επίθεσης μέσα στον δρόμο. Η τελευταία επίθεση εξαπολύθηκε με θύμα ηλικιωμένο στην περιοχή των Αχαρνών.

Θύμα ηλικιωμένος

Ο 17χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, «προσέγγισε  τον ηλικιωμένο  και αφαίρεσε με βίαιο τράβηγμα αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του». Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την διαπραχθείσα ληστεία, προέβησαν σε συνεχείς και στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη.

Άλλες δύο επιθέσεις

Ακολούθως, εντόπισαν τον 17χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών. Εκεί ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε ακόμα δύο περιπτώσεις ληστειών. «Στην πρώτη περίπτωση»,  επισημαίνει η Αστυνομία «αφαίρεσε αλυσίδα από γυναίκα, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, προκαλώντας της σωματικές βλάβες. Στην δεύτερη περίπτωση, μαζί με έτερους συνεργούς, ακινητοποίησε 40χρονο εντός οικισμού στην περιοχή των Αχαρνών και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο». Σημειώνεται, καταλήγει η Αστυνομία,  ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για πλήθος αδικημάτων. Άλλη μια φορά παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις