Βίντεο από επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Η στιγμή της συμπλοκής

ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Η στιγμή της συμπλοκής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Βίντεο από επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Τα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της 13ης Ιουλίου πριν το φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ Λάρνακας

22.07.2024 | 20:29

Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τα αιματηρά επεισόδια με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, πριν από το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας το απόγευμα της 13 Ιουλίου βρίσκει το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο, από κάμερα της περιοχής, καταγράφει τη στιγμή που ξεκινούν τα επεισόδια, με οπαδούς να τρέχουν για να καλυφθούν, ενώ ορισμένοι εξ αυτών κρατούν καδρόνια.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια των επεισοδίων, κάποιος από τους συμμετέχοντες τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, με συνέπεια ένας άντρας να τραυματιστεί στο πόδι, ενώ ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν, ένα στην κοιλιά (φέρει εκδορές) και ένας στο χέρι έπειτα από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Τέσσερις από τους 74 κατηγορούμενους ανήκουν και σε εγκληματική οργάνωση

Συνολικά, συνελήφθησαν 74 άτομα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να ασκεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων. Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 74 αφορά στα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων, ήταν και πέντε ανήλικοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Να σημειωθεί, ότι τέσσερις από τους 74 κατηγορούμενους οπαδούς ανήκουν και σε εγκληματική οργάνωση που είχαν εκτενή δραστηριότητα σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Exit mobile version