Τραμπ – απόσυρση Μπάιντεν: Η ευχή που δεν πραγματοποιήθηκε

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – απόσυρση Μπάιντεν: Η ευχή που δεν πραγματοποιήθηκε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Τραμπ - απόσυρση Μπάιντεν: Τι αποκαλύπτει ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν

22.07.2024 | 15:35

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε ο Τζο Μπάιντεν να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προεκλογική εκστρατεία σύμφωνα με τον γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ. Ακόμη ανέφερε ότι ο Τραμπ τον ρώτησε για το ντιμπέιτ με τον πρόεδρο.

«Ήταν ένα προβλέψιμο ναυάγιο για τον κ. Μπάιντεν. Ήταν τόσο ντροπιαστικό. Η 12χρονη κόρη μου κατέβηκε και ρώτησε αν κοιμάται», είπε χαρακτηριστικά ο Μόργκαν. «Αν παραμείνει στην κούρσα, θα κερδίσετε. Και ακόμη και αν δεν παραμείνει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα κερδίσετε», πρόσθεσε. Ο Τραμπ φέρεται να του απάντησε: «Το ελπίζω. Αλλά τέσσερις μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα στην πολιτική. Κοιτάξτε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ελπίζω απλώς να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο».

Χάος στο Δημοκρατικό Κόμμα

Η απόφαση του κ. Μπάιντεν βύθισε το Δημοκρατικό Κόμμα στο χάος και τον κατέστησε τον πρώτο πρόεδρο που δεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή μετά τον Λίντον Τζόνσον το 1968, και τον πρώτο που αποχωρεί τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών. Το βράδυ της Κυριακής, ο Τραμπ επιτέθηκε στον Μπάιντεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τον «τον χειρότερο πρόεδρο, μακράν, στην ιστορία του έθνους μας».

Στη στήλη του, ο κ. Μόργκαν εξήρε τον Τραμπ ως τον «Μικ Τζάγκερ της πολιτικής» και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη φιλία τους. Ο Τραμπ φέρεται να του είπε: «Χάρηκα που μιλήσαμε. Με ξέρετε πολύ καλά- στην πραγματικότητα, με ξέρετε καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους. Οπότε, εκτιμώ αυτό που είπατε και το κομπλιμέντο του Τζάγκερ». Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά όταν ο κ. Μόργκαν κέρδισε το τηλεοπτικό σόου Celebrity Apprentice του Τραμπ το 2008.

Ετικέτες
Exit mobile version