Μπεκατώρου Instagram: Οι φωτογραφίες της από το χωριό Όλυμπος στην Κάρπαθο

LIFESTYLE

Μπεκατώρου Instagram: Οι φωτογραφίες της από το χωριό Όλυμπος στην Κάρπαθο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Μπεκατώρου Instagram: «Μια μέρα στην Όλυμπο, στη Κάρπαθο…Εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει…», έγραψε η παρουσιάστρια στην ανάρτησή της

22.07.2024 | 14:36

Η Μαρία Μπεκατώρου απολαμβάνει τις διακοπές της στην Κάρπαθο και οι φωτογραφίες της, φορώντας μια παραδοσιακή μαντίλα, ενθουσίασαν τους διαδικτυακούς της φίλους. Κατά τη διάρκεια των ανέμελων ημερών της στην Κάρπαθο, η Μαρία Μπεκατώρου βρέθηκε για μια ημέρα στην Όλυμπο και συνάντησε γυναίκες της περιοχής, οι οποίες ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές της μίλησαν και μοιράστηκαν μαζί της τις ιστορίες τους.

«Μια μέρα στην Όλυμπο, στη Κάρπαθο…Εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει…Εκεί που οι γυναίκες ντυμένες πάντα παραδοσιακά δίνουν τον ρυθμό της καθημερινότητας, χρόνια τώρα…Άκουσα τόσες ωραίες ιστορίες, ανέλπιστα διαφορετικές και «όμορφα» πρωτόγονες. Η Όλυμπος είναι γεμάτη φιλόξενους ανθρώπους, ωραία σπίτια, στενά γεμάτα χειροποίητα, χρωματιστά υφαντά, παραδοσιακές στολές, ταβερνάκια με το πιο ωραίο φαγητό…συνταγές που έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο» έγραψε η παρουσιάστρια.

«Εκεί ψηλά «στέκεται» η Όλυμπος, λοιπόν, τόσο ξεχωριστή και όμορφη»

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εκεί μπροστά στα μάτια μου γέμιζε η μαγείρισσα τους φρέσκους κολοκυθοανθούς λέγοντας μου τα μυστικά για να γίνουν αφράτοι και μοσχομυριστοί. Εκεί οι γυναίκες κεντούν τον χειμώνα περιμένοντας τους επισκέπτες το καλοκαίρι που καταφτάνουν από κάθε μεριά του πλανήτη γυρεύοντας να αγοράσουν τα υπέροχα δημιουργήματα τους. Στην αρχή του χωριού η υπέροχη Μαρία μας κερνάει πορτοκαλάδα και μιλάμε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια.. Της υποσχέθηκα την επόμενη φορά να δοκιμάσω τους ξακουστούς της λουκουμάδες. Εκεί ψηλά «στέκεται» η Όλυμπος, λοιπόν, τόσο ξεχωριστή και όμορφη. Τόσο ανεπιτήδευτα όμορφη».

Στις φωτογραφίες της δημοσίευσής της η Μαρία Μπεκατώρου περιπλανιέται στα στενά της περιοχής και απαθανατίζει τα τοπία φορώντας μια τζιν βερμούδα και ένα λινό λευκό πουκάμισο. Φυσικά δε θα μπορούσε να μην φορέσει την παραδοσιακή κεντημένη μαντίλα στα μαλλιά της ενώ σε επόμενα πλάνα φαίνεται να ποζάρει με μια γυναίκα που φορά την παραδοσιακή ενδυμασία. Τέλος, δοκίμασε παραδοσιακά φαγητά και φωτογραφήθηκε με φόντο τα παραδοσιακά υφαντά.

Exit mobile version