Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ντέμη Γεωργίου θάνατος: Τα πρώτα λόγια της συντρόφου της
LIFESTYLE

Ντέμη Γεωργίου θάνατος: Τα πρώτα λόγια της συντρόφου της

Ντέμη Γεωργίου θάνατος: Σε σοκ οι φίλοι της

Δύσκολες ώρες περνούν η σύντροφος και οι στενοί φίλοι της Ντέμης Γεωργίου, που ήταν και η οικογένειά της, μετά τον ξαφνικό θάνατό της. Η Ντέμη Γεωργίου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία μόλις 39 ετών μετά από βακτηριακή λοίμωξη που υπέστη στην Πάρο. Η Ντέμη Γεωργίου, η οποία εργαζόταν αυτή την περίοδο σε εστιατόριο στην Πάρο, υπέστη κάποια βακτηριακή λοίμωξη και κατέρρευσε το Σάββατο και κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα, όπως και έγινε. Νοσηλεύτηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διασωληνώθηκε. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Η σύντροφός της, με την οποία σχεδίαζαν να παντρευτούν σε δυο μήνες, Μαριαλένα Ξηρομερίτη, μίλησε στην εκπομπή «Summer’s Cool» και τον Ισίδωρο Φίκαρη, παρακαλώντας για διακριτικότητα.

Η δήλωση της συντρόφου της Ντέμης Γεωργίου

«Σας ευχαριστούμε θερμά για το αμέριστο ενδιαφέρον και την αγάπη που δείχνετε προς το πρόσωπο της Ντέμης Γεωργίου. Παρακαλούμε θερμά να τηρηθεί η απαραίτητη διακριτικότητα προς την εκλιπούσα και τους συγγενείς της καθώς οι στιγμές που διανύουμε είναι δύσκολες και άκρως προσωπικές» ανέφερε χαρακτηριστικά η σύντροφος της Ντέμη Γεωργίου, σε δήλωσή της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Summer’s Cool»

 

Ντέμη Γεωργίου: Οι τελευταίες φωτογραφίες

Λίγες ημέρες πριν, οι αγκαλιές και τα χαμόγελα ανάμεσα στη Ντέμη Γεωργίου και τη σύντροφό της δεν έλειπαν… Μαζί με τους φίλους τους, Ανδριάννα Μανέτα και Άρτσι Καραχάλιο που θα γίνονταν οι κουμπάροι τους στον θρησκευτικό γάμο που ετοίμαζαν, πόζαραν ευτυχισμένοι!

Φίλη Ντέμης Γεωργίου: «Το πάρτι του γάμου της θα το κάνουμε στη κηδεία»

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Summer’s Cool» Ισίδωρος Φικάρης, φίλος της Ντέμης, συγκινημένος με τον αναπάντεχο χαμό της σεφ ανέφερε ότι η Ντέμη τους τελευταίους μήνες με τη συντροφό της είχαν ένα εστιατόριο στην Πάρο. Το Σάββατο το βράδυ μετά από υπερκόπωση και λοίμωξη που δεν είχε καταλάβει, έχασε τις αισθήσεις της, καθώς δεν είχε πάει στο εστιατόριο λόγω της κούρασης που είχε.

Στην εκπομπή μίλησε και η στενή φίλη της Ντέμης Ανδριάννα Μανέττα, η οποία θα γινόταν και κουμπάρα στον γάμο της τον Σεπτέμβριο. «Είχε ενα μικρόβιο, παραπονιόταν για κόπωση, δεν ένιωθε τα άκρα της και έπαιρνε κάποια απλή αγωγή, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη, φοβόταν και λίγο, είχε κανονίσει να κάνει σήμερα εξετάσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε ότι δεν αισθάνεται καλά και είχε στείλει μήνυμα στον άλλο κουμπάρο της ότι αν κλείσει τα μάτια της θα φύγει, οπότε εκεί καταλάβαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και κλείσανε νωρίτερα το μαγαζί και πήγε η σύντροφός της στο σπίτι, την βρήκε χωρίς παλμούς, την συνέφεραν με ηλεκτροσόκ και μετά ήταν σε κώμα. Μέχρι να την φέρει το ελικόπτερο στην Αθήνα ήταν σε κωματώδη κατάσταση και σε υψηλό σοκ». Επισήμανε ότι χάθηκαν πολλές ώρες καθώς δεν βρέθηκε άμεσα ελικόπτερο, παρά μόνο χθες το πρωί. «Είχε προχωρήσει η λοίμωξη σε όλα τα όργανα, δεν μας άφησαν επιλογή, μας είπαν να είμαστε εκεί γιατί από ώρα σε ώρα θα καταλήξει», προσέθεσε.

Περιέγραψε την Ντέμη Γεωργίου ως ένα καλό πλάσμα, «ευαίσθητο, γενναιόδωρο, το όνειρό της ήταν το εστιατόριο στην Πάρο ονειρευόταν τον γάμο της τον Σεπτέμβριο. Λάτρευε τα ζώα, αγαπούσε να μαγειρεύει όχι ως επιχειρηματίας, αλλά ως φιλοξενεία. ‘Ο,τι κατάφερε το κατάφερε μόνη της. ήταν πολύ δοτική, είμαστε πολύ περήφανοι».

Ανέφερε, βαθιά συγκινημένη ότι «εμείς σαν φίλοι θα κάνουμε αυτό που ήθελε η Ντέμη και το πάρτι του γάμου της θα το κάνουμε επικήδειο», συμπληρώνοντας ότι έτσι θα τιμήσουν την μνήμη της και διευκρινίζοντας ότι η κηδεία της θα γίνει εδώ στην Αθήνα.

Ντέμη Γεωργίου: Το «αντίο» των συμπαικτών της από το Masterchef

Σταύρος Βαρθαλίτης, Δημήτρης Μπέλλος, Ηρακλής Αποστολίδης, Ηλίας Κιαζόλι, Κωνσταντίνος Νταλιάνης και Σταυρής Γεωργίου, αποχαιρέτησαν την πρώην συμπαίκτριά τους ανεβάζοντας στα stories τους στο Instagram μία φωτογραφία της άτυχης σεφ γράφοντας όλοι: «Καλό Ταξίδι». Τη φωτογραφία που επέλεξαν δείχνει τη Ντέμη Γεωργίου σε ασπρόμαυρο φόντο να φορά την χαρακτηριστική λευκή ποδιά του ριάλιτι μαγειρικής.

Και ο Γιώργος Πορφύρης, πρώην φιναλίστ του Masterchef μοιράστηκε μία φωτογραφία με την νεαρή σεφ στο Instagram του. Οι δύο τους δεν συναγωνίσθηκαν στον ίδιο κύκλο της εκπομπής όμως είχαν μαγειρέψει μαζί και ήταν φίλοι.

Ανάρτηση έκανε και η Κατερίνα Λένη που ήταν στον ίδιο κύκλο με την Ντέμη Γεωργίου στο Masterchef και έγραψε: «Βιάστηκες κι εσύ… να φύγεις νωρίς! Εκεί ψηλά έχω μια παρέα φίλων, που είμαι σίγουρη πως θα σε υποδεχτεί και θα κάνετε καλή παρέα…Καλό παράδεισο και καλό ταξίδι στο φως Ντέμη! Να αναπαυθεί και να ηρεμήσει η ψυχούλα σου».

Η Ματίνα Παγώνη εξήγησε τι προκάλεσε τον θάνατο της σεφ, μιλώντας στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μαριάντα Πιερίδη σήμερα (22.07.2024). «Η οξεία βακτηριακή λοίμωξη είναι ουσιαστικά από τα μικρόβια που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σηπτικό σοκ είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που ως αποτέλεσμά της, τα ζωτικά όργανα σταματούν να λειτουργούν. Από το ιατρικό ιστορικό, η κοπέλα δεν ένιωθε καλά και πήρε άδεια από τη δουλειά της για να ξεκουραστεί πριν λίγες μέρες.

Αν η κοπέλα είχε πάει σε νοσοκομείο όσο δεν αισθανόταν καλά και έκανε εξετάσεις θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θα είχε πιθανώς και άλλα συμπτώματα. Περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις της για να δούμε ποιο ακριβώς μικρόβιο, που ήταν και δυνατό, προκάλεσε το σηπτικό σοκ.

Τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς και καταστρέφουν κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούν λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Οι τοξίνες που απελευθερώνονται κάνουν και το σηπτικό σοκ στα όργανα. Τα συμπτώματα που δημιουργεί η λοίμωξη είναι κοινά και δεν ανησυχεί ο κόσμος για να πάει να το κοιτάξει.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί και ο ασθενής μπορεί να την προλάβει αρκεί να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό ήδη από τα πρώτα συμπτώματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Ντέμη Γεωργίου: Ήθελε να γίνει «η πρώτη vegan γυναίκα MasterChef»

Υπενθυμίζεται ότι η Ντέμη Γεωργίου είχε γίνει γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τη συμμετοχή της στο MasterChef 4, το 2020, με την ίδια να εκφράζει την επιθυμία της να γίνει «η πρώτη vegan γυναίκα MasterChef».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις