Το τέλειο αφρόγαλα: Πώς θα το πετύχεις χωρίς ηλεκτρική συσκευή

PLUS

Το τέλειο αφρόγαλα: Πώς θα το πετύχεις χωρίς ηλεκτρική συσκευή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το τέλειο αφρόγαλα: Xωρίς ηλεκτρική συσκευή

22.07.2024 | 12:32

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ένας παγωμένος καφές είναι αναγκαίος, ιδίως τις ημέρες εκείνες που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ο σπιτικός καφές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα νόστιμος και λαχταριστός, αρκεί να ακολουθήσετε μερικά βήματα που θα του δώσουν μια έξτρα γεύση. Αν ο απλός εσπρέσο δεν είναι στα δικά σας γευστικά γούστα και αν θέλετε να φτιάξετε έναν παγωμένο καφέ αντί για ζεστό, σας έχουμε τη λύση. Αρχικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό σιρόπι που θα δώσει έξτρα γλυκύτητα σε κάθε ρουφηξιά ενώ από την άλλη μπορείτε να προσθέσετε και παγωμένο αφρόγαλα. Ακόμη κι αν δεν έχετε κάποια ειδική ηλεκτρική συσκευή για αυτό, έχουμε τη λύση.

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο παγωμένο αφρόγαλα

Μέσα από το Instagram προφίλ healthytasteland, ανακαλύψαμε το πιο έξυπνο και εύκολο τρικ για να φτιάξετε αφρόγαλα στο σπίτι, ακόμη κι αν δεν έχετε μιξεράκι χειρός ή κάποια ηλεκτρική συσκευή. Συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε μονάχα μια καφετιέρα χειρός για γαλλικό καφέ. Θα βάλετε μέσα το γάλα σας και θα ξεκινήσετε κινώντας το εσωτερικό σύρμα πάνω -κάτω. Με αυτόν τον τρόπο θα «ανακατέψετε» το γάλα και έτσι σιγά -σιγά θα γίνει πηχτό, στην ιδανική υφή και σύσταση για το αφρόγαλά σας.

Ιδανικά, το γάλα θα πρέπει να είναι παγωμένο, απευθείας από το ψυγείο. Μόλις το γάλα γίνει αφράτο θα το βάλετε στον παγωμένο καφέ σας και για να απογειώσετε τη γεύση μπορείτε να προσθέσετε σκόνη σοκολάτα ή κανέλα. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και αξίζει μια δοκιμή, άλλωστε, ένας παγωμένος καφές είναι πάντα η καλύτερη ιδέα για τα καλοκαιρινά σας απογεύματα στο μπαλκόνι.

Bovary
Ετικέτες
Exit mobile version