Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φειδίας – αγνοούμενοι Κύπρου: Προκλητική απάντηση του ευρωβουλευτή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φειδίας – αγνοούμενοι Κύπρου: Προκλητική απάντηση του ευρωβουλευτή

Τι καταγγέλλει το σωματείο «Σύνδεσμος Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619»

Δριμεία επίθεση κατά του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου εξαπέλυσε ο «Σύνδεσμος Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619». Όπως καταγγέλλουν, όταν ζήτησαν από τον 24χρονο ευρωβουλευτή να προωθήσει το θέμα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, εκείνος φέρθηκε απρεπώς, με ειρωνείες και χλευασμούς.

Μαριάντα Πιερίδη κατά Κοψιάλη και Φειδία: Αν ήμουν μάνα του παιδιού θα τους είχα αλλάξει τα φώτα στις μηνύσεις

Σύμφωνα με το sigmalive, στην ανακοίνωση ο Σύνδεσμος ισχυρίζεται ότι «εκτός από την άρνησή του, την οποία ως ένα βαθμό κατανοούμε, εισπράξαμε την ειρωνεία, τον χλευασμό και την απαξίωση, με εκφράσεις όπως, “μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου”, “ποια νομίζεις ότι είσαι”, “εν τζι εν έτσι που δουλεύκει το ευρωκοινοβούλιο”, “τζαι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι” και το καταπληκτικό, “εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή”».

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619 για τον Φειδία Παναγιώτου

«Είναι μεγάλη λύπη και απογοήτευση που καλούμαστε να αναφερθούμε στο ατυχές περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τα 50χρονα της Κυπριακής τραγωδίας.

Με το πέρας της εκδήλωσης, μέλη της ομάδας (δέκα τον αριθμό), πλησίασαν τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου και του ζήτησαν τη στήριξή του για το θέμα των αγνοουμένων μας.

Του ζητήθηκε, εάν ήθελε, να οργανώσει μια εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποία να καλεστούμε και να μιλήσουμε για το θέμα των αγνοουμένων και επίσης του ζητήθηκε να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί και τον παρακαλέσαμε να γράψει ένα δικό του σχόλιο για τον αγώνα που κάνουμε για εξεύρεση των υπολοίπων αγνοουμένων», σημειώνει.

«Εκτός από την άρνησή του, την οποία ως έναν βαθμό κατανοούμε, εισπράξαμε την ειρωνεία, τον χλευασμό και την απαξίωση, με εκφράσεις όπως, “μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου”, “ποια νομίζεις ότι είσαι”, “εν τζι εν έτσι που δουλεύκει το ευρωκοινοβούλιο”, “τζαι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι” και το καταπληκτικό “εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή”.

Σας παραθέτουμε τα πιο πάνω και τα οποία λέχθηκαν στην παρουσία της “Ομάδας Πρωτοβουλίας” αλλά και ατόμων που έτυχε να βρίσκονται στην εκδήλωση και ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης, και των οποίων τα ονόματα επίσης κατέχουμε.

Είναι καλό να γνωρίζει ο κύριος Παναγιώτου ότι η υπέρτατη θυσία κάποιου για την πατρίδα του είναι να δώσει την ίδια του τη ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Πριν 50 χρόνια κάποιοι έδωσαν την ζωή τους, για να απολαμβάνετε, κύριε Παναγιώτου, την ελευθερία και τις παροχές από αυτό το κράτος, που τώρα έχετε και την τιμή να το εκπροσωπείτε στην ευρωβουλή. Περιμένουμε την απολογία σας στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις