Από τι πέθανε η Ντέμη Γεωργίου: Σηπτικό σοκ προκάλεσε τον θάνατο της 39χρονης

ΕΛΛΑΔΑ

Από τι πέθανε η Ντέμη Γεωργίου: Σηπτικό σοκ προκάλεσε τον θάνατο της 39χρονης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Από τι πέθανε η Ντέμη Γεωργίου: Η βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα αιτιών

23.07.2024 | 10:06

Σοκ έχει προκαλέσει από χθες (22/7) ο θάνατος της 39χρονης πρώην παίκτριας του Masterchef, Ντέμης Γεωργίου. Η ξαφνική απώλεια έχει προκαλέσει πληθώρα ερωτηματικών, με τις ακριβείς ιατρικές πληροφορίες να παραμένουν αυστηρά εντός του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε η 39χρονη μέχρι να καταλήξει. Φαίνεται, όμως, πως πρόκειται για ένα περίπλοκο περιστατικό στο οποίο συνυπάρχουν περισσότεροι του ενός λόγοι. Ως αιτία θανάτου έχει αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σηπτική καταπληξία και η άτυχη κοπέλα φέρεται να είχε βακτηριακή λοίμωξη σε έδαφος αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος λόγω πιθανού υποκείμενου νοσήματος.

Έως και χθες το βράδυ δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για το ιατρικό υπόβαθρο που οδήγησε στον θάνατο της Ντέμης Γεωργίου. Αυτά που έχουν γίνει γνωστά, όμως, συγκλίνουν ότι η αφορμή υπήρξε λοίμωξη – που δεν έχει γίνει γνωστό από τι προκλήθηκε – και η κατάστασή της επιδεινώθηκε σοβαρά λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το σίγουρο είναι ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που τη διασωλήνωσαν το περασμένο Σάββατο στην Πάρο, είδαν μια νεαρή γυναίκα σε κωματώδη κατάσταση. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, μάλιστα, όταν η ίδια προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού αναζητώντας ιατρική βοήθεια δεν είχε καλό επίπεδο συνείδησης.

Το σηπτικό σοκ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από ιατρικούς κύκλους, το Σάββατο 20 Ιουλίου, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, όπου οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, προσπαθώντας να την σταθεροποιήσουν. Έκριναν, όμως, ότι χρειάζεται αεροδιακομιδή στην Αθήνα, όπως και έγινε. Ελικόπτερο τη μετέφερε στο Λεκανοπέδιο και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Εκεί νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη έως και χθες το πρωί που δυστυχώς κατέληξε. Η – πολύ λακωνική και ανεπίσημη – πληροφόρηση από πηγές του νοσοκομείου επαναλάμβανε ως αιτία το σηπτικό σοκ κατόπιν βακτηριακής λοίμωξης αλλά σε έδαφος ενός επιβαρυμένου ανοσοποιητικού συστήματος. Η βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα αιτιών.

Οι λοιμώξεις αυτές συμβαίνουν όταν ο οργανισμός προσβάλλεται από μονοκύτταρους οργανισμούς που πολλαπλασιάζονται ή απελευθερώνουν τοξίνες στο σώμα. Σε αυτές τις κοινές βακτηριακές ασθένειες περιλαμβάνονται οι ουρολοιμώξεις, οι τροφικές δηλητηριάσεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ορισμένες λοιμώξεις του δέρματος, των ιγμορείων και των αυτιών. Επιπλέον, το σηπτικό σοκ είναι μια πολύ σοβαρή επιπλοκή, που οφείλεται στη γενικευμένη φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού σε μια λοίμωξη από βακτήριο, ιό, μύκητα ή παράσιτο. Η τόσο βαριά επιπλοκή μπορεί να προκληθεί ακόμη και από ένα κοινό μικρόβιο, εάν ένας ασθενής αφεθεί χωρίς ιατρική φροντίδα. Επομένως, εύλογα προκύπτει το ερώτημα εάν η 39χρονη αισθανόταν επί ημέρες αδιαθεσία και δεν πήγε σε γιατρό.

Ετικέτες
Exit mobile version