Μπαχτσελί – Δένδιας: «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε παραλήρημα»

ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχτσελί – Δένδιας: «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε παραλήρημα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Μπαχτσελί - Δένδιας: «Κάθε φορά ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν ευνοούσε τη λύση. Η ελληνική πλευρά σαμποτάρει τη λύση» σημείωσε

23.07.2024 | 14:50

Προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε σε ομιλία του ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Μπαχτσελί έκανε ειδική μνεία στην παρουσία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια στην Κύπρο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «αγενείς, δειλές αλαζονικές».

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε παραλήρημα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν ενώ αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. «Η ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου έθεσε τέλος στις απόπειρες γενοκτονίας. Οι εχθροί των Τούρκων είναι ανήσυχοι και έχουν χάσει τον ύπνο τους. Το χρόνιο κυπριακό πρόβλημα είναι έργο αυτών που φοβούνται τη λύση. Κάθε φορά ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν ευνοούσε τη λύση. Η ελληνική πλευρά σαμποτάρει τη λύση» σημείωσε.

Η αναφορά στα Κατεχόμενα

Αναφερόμενος στα Κατεχόμενα είπε ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να θέσει αμέσως τέλος στην παράνομη και παραβιάζουσα τα ανθρώπινα δικαιώματα απομόνωση στην οποία έχει καταδικαστεί ο τουρκοκυπριακός λαός. «Το τουρκοκυπριακό κράτος, όπως το ονομάζει η Τουρκία, πρέπει να αναγνωριστεί», υπογράμμισε.

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε και η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να μην πραγματοποιήσει συναυλία στον Τσεσμέ. «Η ασέβεια προς την τουρκική σημαία και τις αφίσες του Ατατούρκ στο Τσεσμέ είναι ένα άλλο παράδειγμα πρωτόγονης ανηθικότητας που δοκιμάζει την υπομονή μας» τόνισε. Πόσο δυνατό είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με αυτό;», κατέληξε.

Exit mobile version