Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Mukbang τι είναι: Η τάση Mukbang που οδήγησε στον θάνατο 24χρονη influencer
ΚΟΣΜΟΣ

Mukbang τι είναι: Η τάση Mukbang που οδήγησε στον θάνατο 24χρονη influencer

Σοκ: 24χρονη Κινέζα έσκασε από το πολύ φαγητό και πέθανε -Κατέρρευσε ενώ έκανε live τρώγοντας επί 10 ώρες

Μια 24χρονη influencer που κινηματογραφεί τον εαυτό της να καταβροχθίζει τεράστιες ποσότητες φαγητού πέθανε ενώ μετέδιδε ένα 10ωρο φαγοπότι στους χιλιάδες ακολούθους της. Η Pan Xiaoting, από την Κίνα, πέθανε την περασμένη εβδομάδα από υποψία ρήξης στομάχου, ενώ καταβρόχθιζε επί 10 ώρες φαγητό.

Ο Χρήστος από την Καβάλα καταβροχθίζει ποσότητες φαγητού ζωντανά στο TikTok 

Συγκεκριμένα, η 24χρονη έκανε ζωντανή μετάδοση τον 10ωρο μαραθώνιο φαγητού της στις 14 Ιουλίου, όταν κατέρρευσε. Οι τηλεθεατές της φέρεται να προσπάθησαν να παράσχουν εξ αποστάσεων βοήθεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Είχε νοσηλευτεί πρόσφατα με αιμορραγία στο στομάχι, αν και δεν είναι σαφές πριν από πόσο καιρό πήρε εξιτήριο.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως το στομάχι της είχε παραμορφωθεί σοβαρά και ήταν γεμάτο με άπεπτη τροφή, κάτι που υποδηλώνει πως το στομάχι της θα μπορούσε να είχε σκάσει, προκαλώντας διαρροή στομαχικού οξέος και τροφής στην κοιλιά της.

H 24χρονη Pan Xiaoting

Τι είναι η τάση Mukbang που έχει γίνει τόσο δημοφιλής και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο

Η Xiaoting -η οποία ήταν νοσηρά παχύσαρκη- έγινε διάσημη στην Κίνα για τα live streaming Mukbang, μια τάση κατά την οποία άνθρωποι τρώνε τεράστιες ποσότητες φαγητού, συνήθως ανθυγιεινού, μπροστά στην κάμερα. Οι γιατροί όμως προειδοποιούν για την τάση αυτή, καθώς όλο και περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς ακολουθώντας την. Μεταξύ των πιο γνωστών είναι ο Νίκολας Πέρι, πιο γνωστός ως Nikocado Avocado στους 3,8 εκατομμύρια οπαδούς του στο YouTube. Ο 32χρονος από την Πενσιλβάνια έχει γίνει πολυεκατομμυριούχος βιντεοσκοπώντας τον εαυτό του να τρώει αθεράπευτες ποσότητες φαγητού και να καταγράφει σε βίντεο το ταξίδι του για την αύξηση του βάρους του.

Ενώ άρχισε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ράμεν ή μια στοίβα τηγανίτες στο IHOP το 2017, τώρα συχνά τρώει περισσότερες από 10.000 θερμίδες ζωντανά στην κάμερα, σε βίντεο με τίτλους όπως «Μισώ τον εαυτό μου, Αντίο YouTube & ζωή» και «Γιορτάζοντας το ορόσημο των 350 κιλών μας», στο οποίο συμμετέχει ένας φίλος του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις