Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 49χρονος Ελληνοκαναδός Κρήτη: Εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης για τον ξυλοδαρμό του
ΕΛΛΑΔΑ

49χρονος Ελληνοκαναδός Κρήτη: Εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης για τον ξυλοδαρμό του

49χρονος Ελληνοκαναδός Κρήτη: Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε χθες (23/7) στην εισαγγελία Ηρακλείου - Το χρονικό της υπόθεσης

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, άσκησε η εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος των δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του 49χρονου Ελληνοκαναδού και της οικογένειάς του, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου, στο κέντρο του Ηρακλείου. Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε χθες (23/7) στην εισαγγελία Ηρακλείου και μετά την άσκηση της κακουργηματικής δίωξης, πέρασε στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα άτομα ως δράστες του ξυλοδαρμού τόσο του 49χρονου όσο και των μελών της οικογένειάς του. Οι 2 έχουν ταυτοποιηθεί, πρόκειται για έναν 31χρονο από τα Ζωνιανά και έναν 32χρονο από το Γάζι, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης. Τα άλλα δύο άτομα της επίθεσης δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στο μεταξύ, νωρίς σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου έγιναν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (16/7) όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός βρισκόταν μαζί με την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε μπαρ του Ηρακλείου απολαμβάνοντας το ποτό τους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, την ώρα που η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το κατάστημα υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών καθώς ένας από εκείνος κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο. Ο τουρίστας προχώρησε σε παρατήρηση και αυτό φαίνεται να στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει η άγρια επίθεση.

Τα πράγματα πήραν άγριες διαστάσεις με κάποιους από την παρέα των τεσσάρων Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι ενώ δέχεται και πολλαπλά χτυπήματα. Μάλιστα, επιτέθηκαν τόσο στα παιδιά όσο και στη σύντροφο του 49χρονου οι οποίοι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις