Διαρρήκτες “κατασκηνωτές” είχαν κρύψει τη σκηνή τους κάτω από… βράχια στη Μύκονο

ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες “κατασκηνωτές” είχαν κρύψει τη σκηνή τους κάτω από… βράχια στη Μύκονο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

"Χτυπούσαν" τουριστικά καταλύματα

24.07.2024 | 10:14

Διαρρήκτες-«κατασκηνωτές», δρούσαν στη Μύκονο, παραβιάζοντας το ένα μετά το άλλο τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν από ρολόγια αξίας μέχρι κοσμήματα και μετρητά και γενικά ό,τι γι’ αυτούς είχε αξία…μεταπώλησης στη μαύρη αγορά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε του νησιού των ανέμων, έμειναν άναυδοι όταν ανακάλυψαν το ορμητήριο της τετραμελούς συμμορίας των Αλβανών εισβολέων από τιυς οποίους κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν. Στη βάση ενός δέντρου και μέσα σε βράχια είχαν στήσει με κάθε μυστικότητα τη σκηνή τους, ενώ στις εσοχές των βράχων έκρυβαν τόσο τα διαρρηκτικά εργαλεία όσο και τα κλοπιμαία! Ο συλληφθείς είναι ένας 32χρονος Αλβανός υπήκοος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Στην υπόθεση, λέει η Αστυνομία, εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα συνεργοί του συλληφθέντα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο από αυτούς και αναζητούνται στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή τους στο «λιμέρι», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, βρέθηκε και μία κυνηγετικά καραμπίνα, η οποία είχε κλαπεί από οικία της Μυκόνου το 2020. Που σημαίνει για τους αστυνομικούς ότι κάποιος η κάποιοι από την τετράδα των διαρρηκτών, έχει δράσει με άλλη σπείρα και στο παρελθόν στη Μύκονο. Για τη δράση της ομάδας των Αλβανών διαρρηκτών, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. «Όπως διακριβώθηκε από τη μελέτη του τρόπου ενέργειας (modus operandi) τους και τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα (συμμορία) και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα».

Το… λημέρι στους βράχους

Ως αποτέλεσμα υλοποίησης αστυνομικού σχεδίου, καθώς δρούσαν σε δύο συγκεκριμένες περιοχές-Λινό-Αεροδρόμιο- «εντοπίσθηκε υπαίθριος χώρος «καβάτζα», όπου διέμεναν προσωρινά εντός σκηνής και απέκρυπταν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.

Στα 55.000 ευρώ η λεία

Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρήματων και αντικειμένων η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ». Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε εντόπισαν πρώτες πρωινές ώρες τους τέσσερις, να κινούνται πλησίον της «καβάτζας».Αντιλαμβανόμενοι εκείνοι, τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο αργότερα κατά τη εξέλιξη των ερευνών εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει. Ο 32χρονος συλληφθείς οδηγηθείτε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Μέρος των κατασχεθέντων ευρημάτων που αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε στους δικαιούχους του.

Exit mobile version