Και όμως, η γέφυρα του Ρίο – Αντίρριο δεν είναι το μόνο κατασκευαστικό θαύμα που έχουμε να περηφανευόμαστε. Ακόμα μία γέφυρα στη Στερεά Ελλάδα κατέχει 4 παγκόσμια ρεκόρ, και κρέμεται πάνω από μία ειδυλλιακή λίμνη. Πρόκειται φυσικά για τη γέφυρα Τατάρνας, που κρέμεται πάνω από την πανέμορφη λίμνη Κρεμαστών, συνδέοντας την Ευρυτανία με την Αιτωλοακαρνανία, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ του 1965 και του 1970. Είναι η πρώτη γέφυρα στην Ελλάδα που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της εν προβόλω δομήσεως, δηλαδή η κατασκευή σε τμήματα του κυρίως σώματος ξεκινούσε από υποστυλώματα, και καθώς συνέχιζε, το συγκεκριμένο τμήμα βρισκόταν πάνω στην κατεύθυνση κατασκευής του στον αέρα.
Η γέφυρα Τατάρνας διακρίνεται καθώς διατηρεί 4 παγκόσμια ρεκόρ. Το πρώτο αφορά το κεντρικό της άνοιγμα, μήκους 196,00 μέτρων, το δεύτερο ένα ακραίο άνοιγμα των 150,5 μέτρων, το τρίτο την καμπυλότητα του πρώτου ανοίγματος και το τελευταίο τον μονόπλευρο πρόβολο, μήκους 52,5 μέτρων.
Τη σχεδίασε ο πολιτικός μηχανικός Αρίσταρχος Οικονόμου και που για την τεχνική της κατασκευής της κέρδισε τρία διεθνή βραβεία.
Την ονομασία της πήρε από το κοντινό μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας, που λειτουργεί από το 1556. Σήμερα, η γέφυρα συνδέει την επαρχία Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, με το νομό Ευρυτανίας.
Στην ίδια θέση υπήρχε το 17ο αιώνα η ιστορική και διάσημη παλιά καμάρα πέτρινη γέφυρα, πάνω από τον Αχελώο ποταμό, δίπλα από την οποία βρισκόταν η μεγαλύτερη πηγή του.