Ιταλός δήμαρχος κάνει βόλτες με δημότες του για να χάσει κιλά

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός δήμαρχος κάνει βόλτες με δημότες του για να χάσει κιλά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο Φρεγκονέζε, που τώρα ζυγίζει 140 κιλά απέδωσε την αύξηση του βάρους στις «κοινωνικές υποχρεώσεις» της δουλειάς του και στις ατελείωτες ώρες εργασίας

24.07.2024 | 19:20

Ένας Ιταλός δήμαρχος που δηλώνει ότι τα χρόνια στην καρέκλα τον έχουν κάνει υπέρβαρο, συμμετέχει σε εβδομαδιαίες βόλτες με τους κατοίκους της πόλης του, προσπαθώντας να χάσει τα περιττά κιλά. Ο 47χρονος Λουτσιάνο Φρεγκονέζε κέρδισε την τρίτη θητεία του ως δήμαρχος του Βαλντομπιάντενε, μιας πόλης στη βόρεια περιοχή της Βένετο, τον Ιούνιο, με την υπόσχεση να προσέχει περισσότερο τη φυσική του κατάσταση και να προσπαθήσει να επανέλθει στο βάρος των 90 κιλών που είχε όταν εκλέχθηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία.

Ο Φρεγκονέζε, που τώρα ζυγίζει 140 κιλά απέδωσε την αύξηση του βάρους στις «κοινωνικές υποχρεώσεις» της θέσης του και στις ατελείωτες ώρες εργασίας. «Σίγουρα, ήταν ζήτημα τεμπελιάς και καθιστικού τρόπου ζωής, αλλά το να είσαι δήμαρχος σήμαινε ότι δεν έκανα πια κανένα χόμπι ή φυσική δραστηριότητα», δήλωσε ο Φρεγκονέζε. «Το άλλο πρόβλημα είναι ότι μου αρέσει να τρώω και να πίνω. Εδώ τρώμε και πίνουμε καλά οπότε δεν είναι εύκολο να ακολουθήσεις μια δίαιτα», συμπλήρωσε.  Το Βαλντομπιάντενε, μια πόλη με περίπου 10.000 κατοίκους, βρίσκεται στην καρδιά της ορεινής περιοχής παραγωγής prosecco στη Βένετο. Ωστόσο, το αφρώδες κρασί, που είναι χαμηλότερο σε θερμίδες σε σύγκριση με ένα μέσο ποτήρι λευκό κρασί, δεν ήταν η αιτία.

«Το πρόβλημα ήταν περισσότερο το φαγητό και οι ακανόνιστες ώρες που έτρωγα», είπε. «Έτρωγα μόνο μια φορά την ημέρα, αλλά αργά το βράδυ. Δεν ήταν αισθητικό πρόβλημα. Άρχισα να μην νιώθω τόσο καλά, ήταν δύσκολο να περπατήσω και να αναπνεύσω, και το γόνατο και η πλάτη μου πονούσαν. Είμαι 47, μια ηλικία που πρέπει να προσέχεις το σώμα σου».  Οι φίλοι του αστειεύτηκαν ότι θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην απώλεια βάρους κατά την προεκλογική του εκστρατεία, μια επιλογή που φάνηκε να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του καθώς κέρδισε τους αντιπάλους του με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 67% των ψήφων.

Έπειτα, παρακινήθηκε να ξεκινήσει να περπατά μία φορά την εβδομάδα, μετά από κάποιον που έγραψε τη λέξη «panzone», που μεταφράζεται περίπου ως «παχύσαρκος», σε έναν τοίχο της πόλης.  «Δεν με ενόχλησε», είπε ο Φρεγκονέζε. «Αλλά με ώθησε να το κάνω. Ένας φίλος πρότεινε να περπατάμε μαζί τις Πέμπτες το βράδυ, όταν έχω συναντήσεις με κατοίκους. Έτσι, τα συνδύασα».  Οι βόλτες των 5,5 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνουν περίπου 250 μέτρα ανηφορικής διαδρομής, ξεκίνησαν πριν από λίγες εβδομάδες, με την πρώτη να προσελκύει 45 άτομα. «Την επόμενη εβδομάδα είχαμε 113 και την τελευταία εβδομάδα 215 και 12 σκύλους».

«Οι άνθρωποι έρχονται για να με υποστηρίξουν τον στόχο μου, και θα έλεγα ότι περίπου το 10% χρησιμοποιούν την ευκαιρία για να μου θέσουν ερωτήσεις», είπε. «Αλλά η πλειονότητα έρχεται για να περπατήσει και να συνομιλήσει με άλλους. Είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί δεν θα το έκανα μόνος μου – θα ήταν πολύ βαρετό και είμαι πολύ τεμπέλης». Στο μέλλον, δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να αρχίσει να τρέχει.

Με πληροφορίες από Guardian

Ετικέτες
Exit mobile version