Νεπάλ αεροπορικό δυστύχημα: Νέο βίντεο – Πώς σώθηκε ο πιλότος

ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ αεροπορικό δυστύχημα: Νέο βίντεο – Πώς σώθηκε ο πιλότος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καρέ-καρέ η στιγμή της συντριβής - Γιατί το πιλοτήριο του Bombardier δεν πήρε φωτιά και ο πιλότος κατάφερε να διασωθεί - Τουλάχιστον 18 νεκροί

24.07.2024 | 21:57

Σε εθνικό πένθος βυθίστηκε σήμερα το Νεπάλ, καθώς σημειώθηκε ακόμα ένα αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα, αυτή τη φορά με τουλάχιστον 18 νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα 4χρονο παιδί με την οικογένειά του. Ο μόνος που σώθηκε ήταν ο πιλότος.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από την Saurya Airlines, το αεροσκάφος μετέφερε τον κυβερνήτη Σάκχια, τον συγκυβερνήτη  Κατουάλ και 17 επιβάτες.  Σύμφωνα με νεπαλικά μέσα, ο αεροσκάφος, κατά την απογείωση, ξέφυγε της πορείας του, πήρε απότομη κλίση προς τα αριστερά και αφότου απογειώθηκε από το έδαφος, άρχισε να αλλάζει πορεία. Το αεροσκάφος της νεπαλικής εταιρείας μόλις συνετρίβη στο έδαφος, πήρε φωτιά, αφού προφανώς ήταν έμφορτο με καύσιμα.

Το μοναδικό τμήμα του αεροσκάφους που δεν πήρε φωτιά ήταν το πιλοτήριο, το οποίο σφήνωσε σε κοντέινερ και ο πιλότος σώθηκε με τραυματισμούς στο κεφάλι του. Διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις αρχές βρίσκεται εκτός κινδύνου, αλλά βρίσκεται σε σοκ. Το υπόλοιπο μέρος του αεροσκάφους πήρε φωτιά σε χώρο στάθμευσης ελικοπτέρων  της Air Dynasty. Το κοντέινερ που έσωσε τη ζωή του πιλότου ανήκει στην ίδια εταιρεία. Το Νεπάλ σημειώνεται πως έχει επικριθεί για χαμηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας, καθώς σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στην χώρα αυτή των Ιμαλαΐων από το 2000. Το πιο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το 1992, όταν Airbus των Pakistan International Airlines συνετρίβη σε λόφο καθώς προσέγγιζε το Κατμαντού, στοιχίζοντας τη ζωή σε 167 ανθρώπους.

Πιο πρόσφατα, τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή αεροπλάνου των αερογραμμών Yeti τον Ιανουάριο του 2023, η οποία αποδόθηκε σε σφάλμα των πιλότων. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες του Νεπάλ έχουν απαγορευθεί από τον  εναέριο χώρο οποιασδήποτε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τη Λίστα Ασφαλείας Αερομεταφορών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην ΕΕ για «αποτυχία συμμόρφωσης με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα ασφαλείας».

Exit mobile version