Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπαχτσελί – Βανδή: Ασέβεια και παράδειγμα ανηθικότητας η στάση της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαχτσελί – Βανδή: Ασέβεια και παράδειγμα ανηθικότητας η στάση της

Μπαχτσελί: «Παραληρηματικός ο Δένδιας, να εξεταστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ακόμα ο εταίρος του Ερντογάν στην τουρκική κυβέρνηση

Τη ρητορική πρόκλησης του Τούρκου προέδρου ακολουθεί ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας -μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε παραλήρημα και ότι η Δέσποινα Βανδή ήταν ασεβής και ανήθικη με το να μην τραγουδήσει μπροστά στη σημαία του Κεμάλ. Ο Ντελβέτ Μπαχτσελί υπεραμύνθηκε της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Δένδια «σκοταδιστή» και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας «αγενείς, δειλές και αλαζονικές», ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να τον βάλει στη θέση του».

«Oι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια είναι αγενείς, δειλές και αλαζονικές.  Η Ειρηνευτική Επιχείρηση της 20ης Ιουλίου τερμάτισε τις απόπειρες γενοκτονίας των Τουρκοκυπρίων, έκανε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ να πληρώσουν ένα τίμημα, απέτρεψε τη μετατροπή της Κύπρου σε ελληνικό νησί, εξασφάλισε την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και άνοιξε την πόρτα στη μετέπειτα 50ετή περίοδο ειρήνης και σταθερότητας» είπε ο Μπαχτσελί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του, του εθνικιστικού MHP. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (21/7), ο Ερντογάν σε δηλώσεις έθεσε ως προϋπόθεση του διαλόγου για το Κυπριακό «οι δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι ως ίσοι και να αποχωρούν ως ίσοι».

Μπαχτσελί – Βανδή: “Πυρά” στην τραγουδίστρια

Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε επίσης στην Δέσποινα Βανδή, καταδικάζοντας την για «ασέβεια» προς την τουρκική σημαία και την αφίσα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, επειδή δεν στάθηκε μπροστά τους για να τραγουδήσει. Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ως «παράδειγμα ανηθικότητας» που δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας. «H ασέβεια μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας προς τη σημαία μας και προς την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ στο Τσεσμέ, όπως και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα νησιά που είναι υπό την κυριαρχία μας, ζορίζουν τα όρια μας και είναι παράδειγμα της λογικής του εισβολέα και της πρωτόγονης στάσης τους» είπε. «Πόσο δυνατό είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με αυτό;», κατέληξε ο Μπαχτσελί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις