Αστυνομικός Θεσσαλονίκη – ψευδείς γνωματεύσεις: Ελεύθερος ο 31χρονος υπαρχιφύλακας

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Θεσσαλονίκη – ψευδείς γνωματεύσεις: Ελεύθερος ο 31χρονος υπαρχιφύλακας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Αστυνομικός Θεσσαλονίκη - ψευδείς γνωματεύσεις: Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα

25.07.2024 | 15:45

Ελεύθερος, μετά την τριήμερη αναβολή που ζήτησε και έλαβε, αφέθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο 31 ετών υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι επιχείρησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Αστυνομίας, με σκοπό να λάβει αναρρωτική άδεια. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και συγκεκριμένα για χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών (κατ’ εξακολούθηση), ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης (κατ’ εξακολούθηση), απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή κατάθεση (κατ’ εξακολούθηση).

Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ιδιώτης γιατρός που όμως δεν συνελήφθη αφού δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας. Με εντολή εισαγγελέα όμως σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία εις βάρος του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός είχε προσκομίσει προσφάτως ιατρικές γνωματεύσεις που ανέγραφαν ψευδώς ότι πάσχει από «οξεία οσφυαλγία» και γι’ αυτό θα πρέπει δήθεν να παραμείνει αυστηρά κλινήρης και υπό φαρμακευτική αγωγή για 20 ημέρες.

Η παρακολούθηση από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Ενόψει μίας ακόμη εξέτασης από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή εμφανίστηκε χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, υποβασταζόμενος από πατερίτσες. Στο μεταξύ, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. τον είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία για τη φερόμενη παραβατική του συμπεριφορά και όταν ολοκληρώθηκε η εξέτασή του από την Επιτροπή – οι γιατροί της οποίας γνωμοδότησαν αρνητικά ως προς το πρόβλημα υγείας που επικαλείτο – συνελήφθη κατά την αποχώρησή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και τις πατερίτσες που κρατούσε στα χέρια του, ως πειστήρια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δε, ο ίδιος υπαρχιφύλακας έχει απουσιάσει κατά την τελευταία διετία συνολικά 162 μέρες για λόγους υγείας, ενώ πέρσι το καλοκαίρι φέρεται να εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Μυκόνου.

Ετικέτες
Exit mobile version