Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

31

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξαρθρώθηκε οργανωμένη ομάδα που διακινούσε “μαϊμού” προϊόντα μέσω διαδικτύου
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη ομάδα που διακινούσε “μαϊμού” προϊόντα μέσω διαδικτύου

11 συλλήψεις

Στα 3.300.000 ευρώ ανέρχονται τα παράνομα κέρδη οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή και διακίνηση, στη χώρα μας, απομιμητικών προϊόντων, ιδιαίτερα ρολογιών χειρός επώνυμων οίκων ωρολογοποοϊας, μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, τα μέλη της οργάνωσης, «χρησιμοποιώντας περισσότερους από 100 ιστότοπους, πραγματοποίησαν, μέσω αυτών, πάνω από 41.000 αποστολές εμπορευμάτων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 3.300.000 ευρώ»! Και ήταν αυτά τα προϊόντα, που διαφήμιζαν, εργαλεία, είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια και αξεσουάρ, τα οποία διέθεταν, όπως είναι φυσικό, σε τέτοιες περιπτώσεις, σε πολύ χαμηλές τιμές, με σκοπό να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό. Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πολυπρόσωπη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην Πάτρα, με τη συνδρομή Δικαστικών Αρχών, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης, ημεδαποί, 2 εκ των οποίων γυναίκες και 9 άνδρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση και άλλες κατηγορίες. Η Οικονομική Αστυνομία παραθέτει στη συνέχεια τα στοιχεία, που οδήγησαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Καταγγελίες θυμάτων

Ηταν κάποιοι από τους πολίτες, που αντελήφθησαν ότι είχαν πέσει θύματα των επιτήδειων, που προχώρησαν σε καταγγελίες. Από την έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας συγκροτήσει ομάδα με διαρκή δράση και καθορισμένους ρόλους, προέβαιναν στην κατάρτιση ιστοτόπων στους οποίους διαφήμιζαν προϊόντα, όπως εργαλεία, είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια και αξεσουάρ σε πολύ χαμηλές τιμές με σκοπό να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό. Επιπλέον, προέβησαν στη σύσταση «εικονικών» εταιρειών με τοποθέτηση σε αυτές, ατόμων, που δεν είχαν την ουσιαστική και πραγματική διαχείριση αυτών, αλλά και πραγματικές τις οποίες εκμεταλλεύονταν, προσπαθώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να προσδοθεί μία μορφή νομιμοφάνειας, χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα προκειμένου να διακινήσουν μέσω αυτού τα έσοδα που προέρχονταν από τις έκνομες δραστηριότητές τους».

800 απομιμητικά ρολόγια και όπλα

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, εταιρείες ταχυμεταφορών και αποθηκευτικό χώρο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 800 απομιμητικά ρολόγια επώνυμων οίκων ωρολογοποιίας, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης «TASER», 5 καραμπίνες, 5 πιστόλια και περίστροφο, 133 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 52 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Ακόμη, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κάρτες ανάληψης τραπεζικών ιδρυμάτων, επιταγές και συναλλαγματικές, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, διάφορα έγγραφα, σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 206.990 ευρώ.

Πληροφορεί η Αστυνομία και την «τύχη» των κατασχεθέντων:

«Τα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια και όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, οι ναρκωτικές ουσίες στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία, το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα κατασχεμένα απομιμητικά ρολόγια καταστράφηκαν στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις