ΕΣΗΕΑ για Ακρίτα: Προσβλητική με κακοποιητικό λόγο η ανάρτηση για το ντύσιμο της Κατερίνας Παναγοπούλου

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΗΕΑ για Ακρίτα: Προσβλητική με κακοποιητικό λόγο η ανάρτηση για το ντύσιμο της Κατερίνας Παναγοπούλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής

25.07.2024 | 22:18

Επιστολή απέστειλε η ΕΣΗΕΑ στην Έλενα Ακρίτα, μετά από ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε τα ρούχα που φόρεσε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως απέστειλε σήμερα στην κα Έλενα Ακρίτα επιστολή σχετικά με ανάρτησή της στο Facebook» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Κυρία Έλενα Ακρίτα,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θεωρεί προσβλητική την ανάρτησή σας στο Facebook αναφορικά με την παρουσία της συναδέλφου Κατερίνας Παναγοπούλου στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media, καθώς αποτελούν αφορμή για απειλές μέχρι και για χειροδικία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου

Ο Γεν. Γραμματέας Σταύρος Καπάκος»

Ακρίτα κατά Κατερίνας Παναγοπούλου γιατί πήγε στο Προεδρικό φορώντας Zeus+Dione

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα σχολίασε απαξιωτικά το ντύσιμο της Κατερίνας Παναγοπούλου χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ επιχείρησε και σύνδεση της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας της με την επιλογή του brand των ρούχων της. Χθες στη δεξίωση για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας παρέστη, μεταξύ πολλών άλλων, και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega τα Σαββατοκύριακα, Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία φορούσε ένα σύνολο με το χαρακτηριστικό σχέδιο ύφανσης του Zeus+Dione, του οποίου brand συν-ιδρύτρια υπήρξε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, που δεν πήγε χθες στη δεξίωση για λόγους που εξήγησε σε άλλη της ανάρτηση, σχολίασε αργά χθες το βράδυ στον λογαριασμό της στο Facebook την εμφάνιση της Κατερίνας Παναγοπούλου με τρόπο απαξιωτικό, ενώ ξεκίνησε την ανάρτησή της λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ποια είναι, «αλλά λογικά τη ντύνει η υπέρκομψη Μαρέβα». Σε ανάρτηση που ακολούθησε, σημειώνοντας ότι έμαθε ποια είναι, έθεσε θέμα δημοσιογραφικής αξιοπιστίας της παρουσιάστριας γιατί φορά το συγκεκριμένο brand ρούχων.

Η αρχική ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα για την Κατερίνα Παναγοπούλου

«Δεν ξέρω ποια είναι, αλλά λογικά τη ντύνει η υπέρκομψη Μαρέβα. Η πετσετούλα στο μπούστο συνδυάζεται τέλεια με το ασορτί τραπεζομάντηλο στη φούστα. Όμορφη πινελιά η χρυσή τσάντα από έναν αρραβώνα που άφησε εποχή το 2012 στην Ανω Πεσκανδρίτσα και βιντατζ πέδιλα της Μάρθας Καραγιάννη από το κάτι να καίει», γράφει η Ελενα Ακρίτα. Και σε σχόλιό της από κάτω προσέθετε: «Εν τω μεταξύ είχε βάλει μπλε φορεμα, άλλαξε γνώμη έβαλε το πράσινο το μπιμπικί κι έμεινε να σέρνεται το ξένο στρίφωμα από από κάτω».

«Υπάρχει πολιτικό θέμα κι αφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της»

Η Έλενα Ακρίτα επανήλθε μετά από ώρα με νέα της ανάρτηση, δηλώνοντας ότι μόλις έμαθε το ποια είναι η εικονιζόμενη στη φωτό, δηλαδή η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια του Mega Κατερίνα Παναγοπούλου και θέτοντας θέμα για τη δημοσιογραφική αξιοπιστία της γιατί φορά το συγκεκριμένο brand ρούχων.

Γράφει συγκεκριμένα η Ελενα Ακρίτα:

«Όταν δημοσιογράφος (όπως μαθαίνω τώρα, δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις στο Μεγκα) φοράει κάθε χρόνο αποκλειστικα και μόνο τα ρουχα που σχεδιάζει η γυναίκα του πρωθυπουργού, τότε υπάρχει πολιτικό θέμα κι αφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της. (Αν είχε διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιωτη θα τής έκανε δριμείες παρατηρήσεις. Αλλά αυτές οι εποχές περάσανε…)Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη δεξίωση εκπροσωπει – και δη στη γιορτή της Δημοκρατίας – το Μέσον στο οποίο εργάζεται κι όχι τον εαυτό της. Στη ζωή της μπορεί να φοράει ό,τι θέλει και κανείς δεν έχει δικαιωμα να την κρίνει. Εγώ βλέπετε, διδάχτηκα δημοσιογραφία από μεγάλους Δασκάλους όπως ο Γιάννης Καψής, ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Αλέκος Φιλιππόπουλος, ο Γιώργος Ρωμαίος κ.α. Άγνωστα ονόματα για σας, φωτεινοί φάροι για μας. Είχαμε την Ελένη Βλαχου της Καθημερινής, είχαμε τον Σεραφείμ Φυντανίδη στην Ελευθεροτυπία. Οι περισσότεροι πετσωμενοι που “δημοσιογραφούν” σήμερα δεν θα περνούσαν ούτε το κατώφλι ιστορικών εφημερίδων. άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά. Όσο για το αισθητικό σκέλος, όχι δεν μου αρέσει καθόλου, και ναι αγαπημένος μου σχεδιαστής είναι ο Βασίλης Ζούλιας απλώς τα ρούχα του είναι πολύ ακριβά. Καθένας με την αισθητική του. Και κάτι τελευταίο – γιατί το άκουσα κι αυτό. Δεν ζηλεύω τα νιατα της.Τα δικά μου ζηλεύω».

Η Έλενα Ακρίτα πρόσφατα ήρθε σε αντιπαράθεση με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, με τη Μαρέβα Γκραμπόβσκι να καταθέτει μήνυση σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση, και μόλις τις προηγούμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή της Βουλής εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Exit mobile version