Φωτιά Μεταξουργείο τώρα: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο κτίριο και δύο ΙΧ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μεταξουργείο τώρα: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο κτίριο και δύο ΙΧ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Φωτιά Μεταξουργείο τώρα: Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες μα επτά οχήματα και βραχιονοφόρο όχημα

25.07.2024 | 13:37

Φωτιά ξέσπασε για άγνωστη αιτία το μεσημέρι της Πέμπτης ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μεταξουργείο, στη συμβολή των οδών Κορδάτου και Δηληγιάννη. Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα. Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες μα επτά οχήματα και βραχιονοφόρο όχημα. Στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, φωτιά εκδηλώθηκε και στο υπόγειο κτιρίου στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περί τις 23:37, στον υπόγειο χώρο πενταώροφου κτίριο.  Η πυροσβεστική συνεχίζει την προσπάθεια κατάσβεσης, αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς, εξαιτίας της δυσκολίας προσέγγισης του σημείου. Το θερμικό φορτίο είναι πολύ ισχυρό και ήδη εκφράζονται φόβοι ότι το ιστορικό θέατρο Broadway έχει υποστεί σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Υπό έλεγχο η κατάσταση

Η φωτιά δεν έχει επεκταθεί στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, υπάρχει όμως πρόβλημα λόγω του έντονου καπνού. Η Πυροσβεστική προχώρησε σε απεγκλωβισμό ενοίκων από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ετικέτες
Exit mobile version